Setmanari d'informació local - 138 anys

La sorpresa només pot ser Sobirania per a les Illes

Anàlisi de les tendències apuntades per les enquestes de cara a les eleccions del 26J

3976

Tal i com li agradava recordar a Pere Sampol als seus mitings, les urnes, el dia de les eleccions comencen buides i, a més a més el vot és secret, per tant, en realitat tot és possible i qualsevol escenari es pot esdevenir en tancar-se la jornada electoral.

És cert que aquestes properes eleccions tenen un precedent ben immediat, les del passat 20 de desembre i, com sempre, existeixen unes enquestes que al mateix temps que miren de descriure la realitat, l'ajuden a construir.

Tothom coincideix en que les enquestes no són cent per cent fiables, però que el conjunt d'aquestes serveix per definir tendències.

Aquestes tendències a les Illes Balears són:

1 – El PP podria ser la força més votada i obtendria 3 diputats.

2 – Units Podem MÉS seria la segona força i podria tenir també 3 diputats

3 – S'observa una clara tendència en el PSOE a la baixa que li podria fer perdre un dels 2 escons que va obtenir ara fa sis mesos.

4 – L'altra força que mostra una important tendència a la baixa és el partit Ciudadanos que va obtenir un sol escó el passat desembre.

5 – L'única força que romp les barreres de les formacions d'àmbit estatal és Sobirania per a les Illes, que mostra a tots els sondatges una tendència a sumar vots cada dia que passa i ha aconseguit que el seu cap de llista al Congrés sigui el més ben valorat per l'electorat, per damunt de tots els altres caps de llista.

La sorpresa

La gran sorpresa d'aquesta campanya ha estat el candidat de Sobirania per a les Illes, Mateu Matas, 'Xurí', que ha aconseguit trencar molts dels murs que aïllen les quatre formacions del sistema, de la resta. Sobirania per a les Illes està experimentant un creixement geomètric, això, combinat amb l'espectacular davallada en la intenció de vot cap al partit Ciudadanos (que veu com cada dia que passa és major el nombre de gent que «retorna» al PP) podria oferir l'única sorpresa possible el proper 26 de juny: Que Mateu Matas, 'Xurí' resultàs elegit diputat. Al cap i a la fi, només caldria que, dels dos terços de gent que poden votar del total de gent que va participar en les històriques manifestacions del 29 de setembre de 2013 a les quatre illes, un terç triàs la papereta que encapçala Xurí. Al cap i a la fi, les urnes dia 26, abans de les 9 del matí, seran buides.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.