Setmanari d'informació local - 138 anys

Antoni Serra Ramoneda ha estat investit doctor honoris causa per la UIB

El doctor Antoni Serra Ramoneda ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat de les Illes Balears. L'acte d'investidura ha tingut lloc el dijous, 22 de febrer de 2024, a Son Lledó i l'han presidit la presidenta del Govern de les Illes Balears, senyora Margalida Prohens, i el rector de la UIB, doctor Jaume Carot.

El Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears, reunit en sessió ordinària el dia 20 de desembre de 2023, el va nomenar doctor honoris causa de la UIB pels seus mèrits científics, socials i de vinculació amb les Illes Balears. La proposta de nomenament l'ha fet la Facultat d'Economia i Empresa de la UIB.

A més del rector i la presidenta de les Illes Balears, també han presidit l'acte el senyor Bartomeu Llinàs, president del Consell Social de la Universitat; la doctora Yolanda González, vicerectora de Gestió i Política Acadèmica de Grau; el doctor Lluís Serra, rector de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria, i la doctora Irene Nadal, secretària general de la UIB.

Trajectòria d'Antoni Serra Ramoneda

El senyor Antoni Serra Ramoneda (Barcelona, 1933) destaca per la seva trajectòria professional i personal com a economista i impulsor, gestor i estudiós del sistema universitari. Va ser un dels impulsors de la Universitat Autònoma de Barcelona i ha destacat com a renovador dels ensenyaments universitaris d'Economia de l'Empresa a Espanya. També va presidir Caixa Catalunya durant 21 anys.

És llicenciat en Ciències Econòmiques (Universitat Complutense, Madrid 1954) i doctor en Ciències Econòmiques (Universitat Complutense, Madrid 1968). Com a professor universitari, ha impartit docència a la Universitat de Barcelona (1957-1970) i a la Universitat Autònoma de Barcelona (1973-2003), de la qual va ser Rector (1980-1985) i n'és professor emèrit des de 2004.

Ha compaginat la tasca acadèmica i investigadora amb nombrosos càrrecs institucionals en organismes estatals i internacionals. Ha estat director de l'Associació d'Investigació d'Empreses Confeccionistes (1962-1966), conseller de l'Institut Nacional d'Hidrocarburs (1986) i Repsol (1989), vicepresident de l'Institut d'Estudis Catalans, secretari del consell d'administració de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis de Catalunya i Balears, president de Caixa Catalunya (1984-2005), president de la Societat Catalana d'Economia de l'IEC, president del Consell de Direcció de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de la Generalitat de Catalunya, president del Tribunal Arbitrari Tècnic de Catalunya, president de l'Institut Ignasi Villalonga d'Economia i Empresa i Síndic de Greuges de la Universitat de Vic (2012). A més a més, va presidir les fundacions vinculades a Caixa Catalunya, com la Fundació Caixa Catalunya, Fundació Territori i Paisatge, Fundació un Sol Món i Fundació Viure i Conviure.

En reconeixement a la seva activitat, ha estat mereixedor de la Medalla d'Or al Mèrit Científic de la Ciutat de Barcelona, Medalla Narcís Monturiol al Mèrit Científic i Tecnològic, Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2005) i la medalla d'Oficial i Cavaller de l'Ordre del Mèrit Nacional de França.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.