Setmanari d'informació local - 138 anys

El violinista Daniel Lozakovich serà el solista convidat del 'Concert per a violí número 3' de Mozart l'Orquestra Simfònica

55993

El violinista Daniel Lozakovich serà aquest dijous el solista convidat del 'Concert per a violí número 3' de Mozart a l'Auditori de Palma, a les 20.00 hores, durant la tercera actuació de la temporada de l'Orquestra Simfònica de les Balears (OSIB).

El programa, que s'interpretarà també el divendres a l'Auditori de Manacor a les 19.30 hores, s'iniciarà amb la peça 'Somni d'una nit d'estiu' del compositor Felix Mendelssohn i finalitzarà amb la Simfonia núm. 5 de Tchaikovsky.

La peça de Mendelssohn es caracteritza per una obertura plena d'elements clàssics que després dona pas a una atmosfera romàntica, on el compositor va sorprendre amb la creació d'un llenguatge distintiu que va destacar en l'època.

Abans del descans, el jove violinista Lozakovich interpretarà aquest concert que està inclosa en el que es denomina com la maduresa musical de Mozart. Els passatges virtuosos i l'estructura clàssica el converteixen en una de les obres més importants en el repertori per a violí i orquestra, han assegurat des de la OSIB.

Finalment, la cinquena simfonia de Tchaikovsky posseeix un caire emocional intens i expressiu que representa la imatge del destí al llarg dels seus quatre moviments.

Jove talent

Daniel Lozakovick és un dels violinistes més valorats en l'actualitat, ha subratllat la OSIB. En la temporada 2023/24, farà el seu recital de debut en el Carnegie Hall, a més d'una gira amb la Filharmònica d'Oslo amb el director Klaus Mäkelä i, també, actuarà amb la Filharmònica de París, l'Orquestra Simfónica Nacional de la RAI i l'Orquestra Real Danesa sota la batuta de Osmo Vänskä, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.