Setmanari d'informació local - 138 anys

L'ASM insta el Govern a complir la llei i reforçar l'escola en català

54117

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM), mitjançant una pregunta d'iniciativa ciutadana adreçada al Parlament, ha demanat al Govern quines disposicions fa comptes adoptar per a garantir que els alumnes de les Illes Balears aprenguin català al final de l’escolaritat obligatòria.

La pregunta recorda que la Llei de Normalització Lingüística, a l'article 20.1, estableix que «El Govern ha d’adoptar les disposicions necessàries encaminades a garantir que els escolars de les Illes Balears, qualsevol que sigui la seva llengua habitual en iniciar l’ensenyament, puguin utilitzar normalment i correctament el català i el castellà al final del període d’escolaritat obligatòria».

Al mateix temps, adverteix que segons les dades d'inspecció Educativa sobre competència comunicativa a 6è de Primària corresponents al curs 2017-2018, les darreres publicades al respecte, «En llengua catalana només un 54,7% de l’alumnat demostra un assoliment acceptable o satisfactori (23,3% i 31,4% respectivament)».

Atès que no s'assoleix l'aprenentatge del català en un percentatge elevadíssim, l'ASM exigeix al Govern que compleixi amb el mandat legal i reforci l'ensenyament del català.

L'ASM considera que el reforç ha de passar necessàriament per la verificació del compliment del Decret de mínims i els projectes lingüístics, per l'impuls a l'ensenyament en català i per la formació dels docents. Igualment veu imprescindible una actualització urgent de les dades d'Inspecció educativa sobre competència comunicativa en català, que no es publiquen des de fa cinc anys i poden haver empitjorat, «tenint en compte que els distints governs no han pres cap mesura favorable al seu aprenentatge durant les tres darreres legislatures».

La pregunta ha estat admesa a tràmit pel president del Parlament i traslladada als grups parlamentaris, per si algun diputat la vol assumir, tal com estableix el procediment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.