Setmanari d'informació local - 138 anys

El fiscal considera provada l'acusació contra comandaments policials i empresaris de Calvià per una trama de corrupció policial

El fiscal Fernando Bermejo ha defensat l'acusació contra dos comandaments policials de Calvià i dos empresaris de l'oci nocturn del municipi per formar una trama per a extorsionar locals de la competència, insistint que els fets dels quals acusa han quedat provats durant l'acte de judici oral.

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de les Balears ha acollit aquest dilluns una nova sessió del judici contra l'excap de Policia Local de Calvià, José Antonio Navarro, qui va ser cap de policia de Marratxí i havia treballat a Calvià, Antonio Ledesma, i dos empresaris de l'oci nocturn de Magaluf.

D'aquesta manera, el Ministeri Públic, que va retirar l'acusació contra dos agents de la Policia Local de Calvià, inicialment acusats d'amenaces, manté les de suborn passiu contra els comandaments policials i els empresaris, que s'enfronten cadascun a sis anys de presó. Per a Navarro, a més, es reclamen 15 anys d'inhabilitació per un delicte de prevaricació.

Durant la seva intervenció, que ha ocupat prop de dues hores, el fiscal Fernando Bermejo ha considerat provat l'abús de poder que varen exercir Navarro i Ledesma a causa del càrrec de comandaments policials.

Pel que fa al delicte de suborn, també ho ha considerat provat ja que els dos comandaments policials assessoraven una empresa al mateix temps que l'havien d'inspeccionar i, remetent-se a les declaracions d'una testimoni, «les quantitats lliurades excedien la feina feta».

També, Bermejo ha incidit que les societats beneficiades estaven totes participades i dirigides pels empresaris acusats, que coneixien i consentien que es gestionessin laboralment les empreses als referits policies locals.

Així, ha insistit que «existia un tracte consistent de favor» entre els comandaments policials i els empresaris «en tant que s'arxivaven o es treien les multes, o se n'accepta el pagament d'una quantitat molt petita». De la mateixa manera, ha esmentat una sèrie de factures incoades que precisament corresponien a locals vinculats a l'empresa que els policies assessoraven.

Abans de finalitzar la seva declaració, el fiscal Bermejo ha fet referència a altres il·lícits, segons el seu parer, provats en aquest acte oral, al·ludint a butlletins o expedients no tramitats, avisos de possibles inspeccions als empresaris acusats o correus electrònics, entre altres proves.

«És cridaner que dos funcionaris públics i comandaments de policia es neguin a contestar; aquest silenci de comandaments a preguntes del fiscal s'ha donat en molt poques ocasions, almenys davant meu», ha remarcat Bermejo.

Per acabar, ha reconegut que «la justícia ha arribat tard, però ha arribat», admetent la possibilitat que hi hagi altres locals d'oci nocturn beneficiats al municipi. Amb tot, ha insistit, ha vist acreditat, sobre la base de testificals i documents, que els fets dels quals acusa han quedat provats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.