Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB Menorca presenta un recurs contra la renovació de llicència de l'hotel Castell Playa

El GOB de Menorca ha informat aquest dimarts que ha presentat un recurs contra la concessió de la llicència que permet tornar a consolidar l'edifici i ampliar l'ocupació de l'hotel Castell Playa, del grup Palladium, situat a la urbanització Arenal d'en Castell.

L'organització ecologista ha considerat un «error històric i una falta de visió de futur» l'actual legislació que permet tornar a consolidar els grans hotels de costa construïts en els anys 60 i 70.

«Aquests edificis estan més que amortitzats i presenten greus problemes d'estructura», han assenyalat. En aquesta línia han subratllat que «és el moment de refer-los, baixar el seu impacte paisatgístic i de consum i contribuir a plantejar una oferta turística adaptada als temps que corren».

L'entitat ha recordat que «avui aquests edificis no es podrien construir ja que els plantejaments actuals no permeten volums d'aquest estil». No obstant això, critiquen que el Parlament manté la possibilitat de reformar-los mantenint altures i fins i tot augmentant la seva ocupació.

«Resulta difícil d'entendre on està l'interès públic quan es prenen decisions així», han criticat. Des del GOB han explicat que l'hotel va obtenir la llicència el 1973 i durant els primers anys va haver-hi molts problemes amb les aigües residuals. En 1980 es va habilitar un emissari conjunt amb altres hotels que aboca a Calesmorts, en la zona del llevant de la platja.

«Per la documentació consultada, aquest emissari va esgotar la seva concessió fa quinze anys i en la tramitació de l'actual llicència per a modernitzar l'hotel, el promotor no ha pogut acreditar que l'emissari tingui autorització», han indicat els ecologistes. Així mateix, han posat l'accent que el projecte presentat tampoc planteja la connexió amb la nova depuradora construïda en la zona.

El GOB, que ja havia presentat al·legacions contra el projecte durant la fase d'exposició al públic, ha presentat ara un recurs de reposició sobre la base de la legislació de procediment administratiu que diu que seran nuls de ple dret els actes expressos o presumptes contraris a l'ordenament jurídic pels quals s'adquireixen facultats o drets quan no es disposin de requisits essencials per a la seva adquisició.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.