Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern sol·licita a l'Estat que declari Banyalbufar, Esporles i Valldemossa zones greument afectades pel temporal

El Consell de Govern ha acordat sol·licitar al Consell de Ministres que declari zona afectada greument per una emergència de protecció civil el territori dels municipis de Banyalbufar, Esporles i Valldemossa i les explotacions agràries de l’illa de Mallorca que han sofert danys pel temporal del passat 29 d’agost.

Els efectes de la borrasca, amb pluges, tempestes, un cap de fibló i vent de més de 120 kilòmetres per hora, han ocasionat danys personals i materials en aquest municipis i en diverses zones agrícoles de l’illa.

En particular, l’episodi afectà una extensa superfície forestal de la Serra de Tramuntana, de més de 700 hectàrees; unes 300 hectàrees de superfície de cultius d’explotacions agràries; habitatges; vehicles, i línies de baixa i mitjana tensió —que van deixar sense subministrament elèctric uns 4.770 abonats—, i obligà al tancament de carreteres i camins en els termes municipals de Banyalbufar, Esporles i Valldemossa.

Els greus danys materials inherents a tots els incidents causats per aquest episodi de vent molt fort i pluges són susceptibles de ser recuperats per mitjà de les ajudes i les mesures econòmiques que preveu la Llei 17/2015, de 9 de juliol, del Sistema Nacional de Protecció Civil.

Així doncs, el Govern sol·licita formalment a l’Estat que la declaració inclogui tots els ajuts i les mesures econòmiques que preveuen els articles 21, 22 i 24 de la Llei 17/2015, en relació amb la disposició addicional quarta d’aquesta mateixa Llei i el Reial decret 307/2005, de 18 de març, pel qual es regulen les subvencions en atenció a determinades necessitats derivades d’emergència o de naturalesa catastròfica.

El Govern insta l’Estat a intervenir en els termes que estableix aquesta Llei, sens perjudici de demanar també les mesures complementàries que calguin per a la recuperació íntegra dels danys soferts.

Així doncs, els particulars afectats podran sol·licitar aquests ajuts econòmics a través dels seus ajuntaments. Els consistoris dels municipis afectats remetran a la Delegació del Govern els expedients dels afectats, amb la quantificació dels danys, per a la seva tramitació davant el Govern de l’Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.