Setmanari d'informació local - 138 anys

Melcior Comes aborda la seva novel·la més ambiciosa en la «electritzant» 'Sobre la terra impura

24075

L'escriptor Melcior Comes aborda la seva novel·la més ambiciosa en la «electritzant» història amb aires de thriller 'Sobre la terra impura' (Proa), que ha presentat aquest dijous en la 36 La Setmana del Llibre en Català, juntament amb l'editor Josep Lluch.

Comes (sa Pobla, 1980) bolca la història d'un periodista cultural, un escriptor «més o menys fracassat», que rep l'encàrrec d'escriure la biografia d'una polèmica actriu de teatre que va deixar dietaris de la seva vida i que és la segona dona d'un destacat industrial del sector sabater de l'illa.

A poc a poc, el protagonista descobrirà que els dietaris de la famosa actriu amaguen un «secret molt fos» que podria desmuntar l'imperi dels Verdera, la qual cosa representants de la saga tractaran d'impedir costi el que costi.

L'autor ha descrit la novel·la com «la història d'una amistat en el moment en què les persones formen el seu caràcter entre els 9 i els 15 anys», i les amistats truncades que es reprenen 10 anys després. De fet, l'actriu de teatre sobre la qual el protagonista ha d'escriure una biografia és la mare del seu millor amic de la infància, Leo.

La setena novel·la de Comes també és una novel·la psicològica, familiar i de personatges amb aires de misteri, inspirada en una genealogia familiar inspirada en fets reals, però ficcionada amb molts matisos.

La història sobrevola destacats episodis de la història espanyola en el tardofranquisme amb les primeres eleccions democràtiques de 1977 amb una «lectura directa, amena i electritzant», ha dit Comes.

Preguntat per si es tracta de la seva novel·la més ambiciosa, ha respost que ho és més que les anteriors perquè en cadascun dels seus llibres es planteja reptes nous i superiors als quals li precedeixen.

L'editor de Proa ha destacat la complexitat de l'estructura novel·lística en la qual «no hi ha gens que sobri i totes les peces encaixen», combinada amb un vigor narratiu i una vitalitat que pot passar desapercebuda.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.