Setmanari d'informació local - 138 anys

La nova ordenança sobre les terrasses s'aprovarà en el pròxim ple

22527

La Junta de Govern de Cort ha estimat de forma total o parcial un total de 25 al·legacions, de les 568 presentades, a l'ordenança d'ocupació de la via pública de Palma, que s'aprovarà en el proper ple. En particular, de les al·legacions presentades en 50 escrits diferents s'han estimat nou de forma completa, 16 de forma parcial i la majoria, 533 al·legacions, han estat rebutjades.

Per això, després de resoldre aquestes al·legacions la Junta de Govern ha acordat elevar a ple l'aprovació definitiva de l'ordenança, que es debatrà aquest mes i podria entrar en vigor a l'agost. La regidora de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, ha explicat en una roda de premsa a l'Ajuntament que la majoria de les al·legacions fan referència a «postures clau» com els metres d'ocupació, les microocupacions, horaris, tendals, limitació i zonificacions pactades amb el sector i també les quanties de les sancions.

En aquesta línia, Jhardi ha assenyalat que s'ha mantengut la postura de la darrera ordenança aprovada al març. Segons ha indicat, l'espai lliure s'amplia el centre històric i Santa Catalina i es manté la transitorietat per l'Eixample; desapareixen les microocupacions i es mantenen les zonificacions pactades en primera línia de Platja de Palma, carrer Fàbrica i carrer Blanquerna.

Igualment, Jhardi ha valorat que s'hagin incorporat al·legacions de la Taula d'Accessibilitat com la inclusió de l'eliminació de barreres. La regidor ha defensat que l'Ajuntament ha pres les seves decisions «pensant en l'equilibri i evitant futures sobreocupaciones que puguin donar problemes als veïnats» i ha apuntat que tots els sectors implicats en la mesa de treball han presentat al·legacions -federacions de veïnats, restauradores, Pimeco, ARCA, els col·legis professionals d'Enginyers tècnics i Aparelladors i comerços turístics-.

Amb tot, s'han deixat sense resoldre tres al·legacions formulades per les àrees de Mobilitat, Comerç i la Mesa d'Accessibilitat atès que són disposicions addicionals que obligaven a tornar a realitzar una exposició pública de l'Ordenança. No obstant això, l'Ajuntament vol incorporar-les al setembre.

«Aquestes mesures s'han desestimat ara però no descartam posar en marxa un nou procés d'informació pública per a aquests punts que consideram que milloren l'ordenança: un és la protecció de les activitats comercials del petit comerç, un altre és l'ocupació de la via pública per poder incorporar ancoratges de bicicletes i en últim lloc afegir com a motiu de denegació de llicències aquelles peticions que puguin entorpir les vies d'encaminament per a discapacitats visuals», ha detallat.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.