Setmanari d'informació local - 138 anys

Joan Mesquida va estar a la direcció del PSM-Esquerra Nacionalista

22485

Joan Mesquida Ferrando ha viscut pràcticament tota la seva vida de la política, i curiosament, tot i que ara en renega, gairebé sempre gràcies al suport de formacions nacionalistes i independentistes.

El fins ara director general de Turisme i Projectes Estratègics de l'Ajuntament de Calvià, que governa el PSOE amb el suport d'un regidor de MÉS per Mallorca, va acusar, aquest diumenge, als dirigents polítics catalans de «menysprear el que tenen al davant amb el trampós 'Madrid ens roba'» i va defensar «la unitat d'Espanya i el patriotisme integrador» enfront d'aquest «nacionalisme que sempre cau en el ressentiment i en la rivalitat».

Precisament d'aquest nacionalisme al que ara acusa de «ressentit» és del que prové, políticament parlant, Joan Mesquida.

Mesquida va ser elegit membre de l'Executiva del PSM-Esquerra Nacionalista al 4t congrés que aquesta formació va celebrar el 1984. Una formació que aleshores es proclamava partidària de l'autodeterminació dels Països Catalans. Així ho ressenya l'historiador Antoni Marimon al seu llibre 'PSM, entre la Utopia i la Realitat'.

Cal recordar també que Joan Mesquida va ser, entre 1999 i 2003, conseller d'Hisenda i Pressuposts del Govern presidit per Francesc Antich i amb un vicepresident del PSM, Pere Sampol.

No Només això, Mesquida també va ocupar diverses direccions generals del Govern espanyol durant els anys en que Esquerra Republicana de Catalunya li donava suport.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.