Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell aprova la licitació per a la rehabilitació de la segona fase de la Misericòrdia

22385

El Consell ha aprovat aquest dijous, en Comissió Informativa, l'expedient de contractació de la segona fase de l'obra de rehabilitació integral de l'edifici de la Misericòrdia, a proposta del Departament de Modernització i Funció Pública.

El projecte té un pressupost de 9,2 milions d'euros i preveu un termini d'execució de 36 mesos, segons ha informat la institució insular. Així mateix, l'expedient de contractació inclou diferents zones d'intervenció com són l'antic 'Hospital de Nit' de la Misericòrdia, el Pati de les Dones i l'edifici de l'antic dipòsit de l'Arxiu General. El procediment pel qual es regeix l'expedient de contractació és l'obert, en virtut del com tot empresari interessat podrà presentar una proposició.

El plec de clàusules administratives d'aquesta contractació s'exposarà al públic durant el termini de deu dies naturals, a explicar a partir de la publicació de l'anunci en el BOIB, perquè les persones interessades puguin examinar els plecs i presentar ofertes.

El Consell ha destacat que el Pati de les Dones és un dels punts neuràlgics que es reformaran. Així, totes les façanes es restauraran i es deixarà el pou central i l'entrada des de la calli Misericòrdia. D'altra banda, les sales de l'antic Arxiu General es rehabilitaran per poder convertir-les en sales expositives. A aquest espai s'accedirà a través de les vuit portes que hi ha en la terrassa dels estenedors, que disposarà d'una rampa d'accés des del jardí.

Com a novetat, el projecte també incorpora la recuperació de l'aljub que es troba sota el Pati de les Dones, un espai que es calcula que té més de 300 anys d'antiguitat. Es tracta d'una infraestructura de 255 metres quadrats i sis metres d'altura que serà accessible des de les sales de l'antic Arxiu General a través d'una rampa.

Cal recordar que el primer avantprojecte de rehabilitació integral de la Misericòrdia es va aprovar en 1998 en el Ple del Consell. Tres anys després, es van iniciar les obres de la primera fase que finalitzaren el 2003. Des de llavors, s'han anat fent algunes obres de millora en façanes, jardins, patis i exteriors i, també, s'han condicionat espais per poder treballar. En 2007 es va redactar l'avantprojecte de la segona fase, que es va recuperar l'any 2015 i que podrà ser una realitat en els propers anys, segons ha recalcat el Consell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.