Setmanari d'informació local - 138 anys

El 8 d'abril comença la IV edició del festival internacional d'orgue a Inca

19629

L’església de Sant Francesc d’Inca es convertirà un any més en el punt de trobada per als amants de l’orgue durant el mes d’abril ja que coincidint, com cada any, amb el diumenge de l’àngel, el pròxim 8 d’abril es durà terme el primer dels concerts amb motiu del ja consolidat Festival Internacional d’orgue de Sant Francesc d’Inca que s’allargaran al llarg de 4 setmanes.

Cal recordar que a passades edicions d’aquest festival hi han passat artistes de gran renom internacional com Liudmila Matsyura (Rússia), Ignace Michiels (Bèlgica), Alessandro Bianchi (Itàlia), David Cassan (França), Willibald Guggenmos (Suïssa), Matteo Venturini (Itàlia)... que converteixen Inca durant 4 setmanes en el lloc de referència en la música d’orgue.

Aquest festival és organitzat pel col·legi Beat Ramon Llull d’Inca (PP. Franciscans, TOR) en col·laboració amb l’Ajuntament d’Inca sota la direcció artística de Bartomeu Manresa, organista de la Parròquia de Santa Creu de Palma i del Convent de Sant Francesc d’Inca. Així mateix es compta també amb el patrocini de diverses empreses de la ciutat.

Per a la present edició les dates dels concerts programats són les següents:
• Diumenge, 8 d’abril de 2018. Concert a càrrec de Johann Vexo (França), organista a la Catedral de Notre Dame de París i de la Catedral de Nancy.
• Diumenge, 15 d’abril de 2018. Concert a càrrec de Daniele Dori (Itàlia), organista titular de la Catedral de Florència
• Diumenge, 22 d’abril de 2018. Concert a càrrec d’Arnau Reynés (Mallorca), organista titular de la Basílica de Sant Francesc de Palma
• Diumenge, 29 d’abril de 2018. Concert a càrrec de Francisco Javier López (Espanya), organista titular de la Catedral d’Àvila.

Tots els concerts són a les 20 hores i l’entrada és gratuïta. Així mateix, com a les passades edicions, es comptarà amb una pantalla que mitjançant circuït tancat de TV permetrà veure l’organista durant la seva interpretació. Els programes presentats permetran realitzar un recorregut per la música d’orgue des del renaixement fins a la contemporània a on no hi manquen autors més que coneguts com J.S.Bach, D. Butxtehude, W.A.Mozart, A. Guilmant, L. Boëllmann o el mallorquí P. Antoni Martorell, entre altres.

L’orgue de Sant Francesc és un instrument construït a l’any 2002 pel prestigiós orguener alemany resident a Catalunya, Gerhard Grenzing.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.