Setmanari d'informació local - 138 anys

Torrent ajorna el ple d'investidura de Sànchez fins que es pronunciï Estrasburg

18931

El president del Parlament, Roger Torrent, ha ajornat el ple d'investidura de Jordi Sànchez programat per al dilluns 12 de març a les 10h. El ple s’ajorna fins que es pronunciï el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg.

Sànchez ha anunciat que el dilluns a primera hora presentarà una demanda davant el TEDH per defensar el seu dret a ser investit, després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena li hagi denegat aquest divendres el permís per acudir al ple.

Es tracta de la segona vegada en poques setmanes que Torrent ajorna un ple d'investidura: el 30 de gener ho va fer amb el de Carles Puigdemont després que el Tribunal Constitucional (TC) dictaminés que no podia ser investit si no era presencialment i amb permís judicial. Amb la seva decisió, Torrent reafirma la voluntat de «garantir els drets polítics de tots els diputats i, especialment, del candidat a ser investit», i dóna suport a la decisió de la defensa de Sànchez d'acudir a Estrasburg.

El candidat a la investidura demanarà mesures cautelars, una opció reservada per a casos molt específics en els quals es pot produir un dany irreparable, i ho farà demanant un pronunciament amb la màxima urgència. En haver ajornat i no suspès el ple, la defensa de Sànchez pot argumentar encara més la necessitat que el tribunal europeu es pronunciï amb premura.

Torrent ja va enviar un escrit el dijous a Llarena perquè acordés totes les mesures necessàries perquè Sànchez pogués acudir al Parlament el dilluns a les 10h per ser investit ja que, en cas contrari, «es podria vulnerar el seu dret a la participació política». A l’escrit, Torrent recordava al jutge que proposar un candidat i fixar una data per al ple d'investidura són dues facultats que ostenta únicament el president del Parlament i defensava que havia proposat Sànchez perquè era el més recolzat i perquè «té drets de representació política».

Reunions en el Parlament

La decisió de Torrent ha trigat a comunicar-se: abans ha parlat amb la defensa de Sànchez, encapçalada per l'advocat Jordi Pina, i també s'ha reunit en el seu despatx d'audiències amb els representants de JxCat Elsa Artadi, Eusebi Campdepedrós, Josep Costa i Albert Batet. Torrent vol «esgotar totes les vies» per defensar els drets de Sànchez i de la resta de diputats i ha pres la decisió que considera més adequada per a això.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.