Setmanari d'informació local - 138 anys

La Recollida Selectiva Mòbil d'Emaya arriba a altres barris del centre de Palma

18257

El sistema de Recollida Selectiva Mòbil d'Emaya, que ja funciona des del passat mes de maig als barris de la la Calatrava, Sindicat i Montesión, s'amplia ara a la resta de barris del centre històric, combinat amb la recollida porta a porta per a comerços, establiments turístics, centres escolars i uns altres grans productors. Així ho ha anunciat aquest divendres la presidenta d'Emaya, Neus Truyol, qui ha explicat que la implantació es farà en aquesta ocasió de manera gradual en els diferents barris.

Així mateix, començarà el 12 de març al barri de la Seu, amb l'eliminació dels contenidors convencionals d'aquesta zona i la col·locació de noves plataformes de recollida selectiva mòbil al carrer Palau Real, Mirador, Morei i carrer Portella. A partir del 19 de març, s'implantarà al barri de Cort, amb la incorporació d'una nova plataforma a la plaça de Santa Eulàlia i unes al carrer de Sant Crist i de la Corderia. També s'ampliarà la zona inclosa del barri del Sindicat amb la incorporació de noves plataformes a la plaça del Banc de l'Oli.

Posteriorment, la Recollida Selectiva Mòbil col·locarà el 9 d'abril un total de sis noves plataformes a Sant Nicolau, altres tres el 23 d'abril al barri de la Llotja-Born i Puig de Sant Pere, i cinc més a Sant Jaume el dia 30 d'abril. Així mateix, en total s'implanten 27 noves plataformes, que sumades a les 18 existents, conformaran un total de 45 plataformes de contenidors al centre històric de Palma.

Des d'Emaya han recordat que aquestes plataformes s'instal·len i es retiren diàriament en uns punts determinats perquè entre les 19.00 hores i les 23.00 hores els veïnats poden dipositar els residus seleccionats segons un calendari establert. Els vehicles que transporten les plataformes són petits, elèctrics, silenciosos i no contaminants. A més, amb aquest nou servei als barris on ja funciona des de maig, en sis mesos s'ha passat del 20 per cent al 72 per cent de recollida selectiva, unes xifres «sense precedents a Palma i un èxit assolit gràcies al bon acolliment dels veïnats i la implicació de la ciutadania», han expressat l'entitat pública.

Com a novetat en aquesta segona fase, es modificarà el calendari de recollida selectiva per permetre incrementar i facilitar encara més el reciclatge. Aquesta ha estat una demanda ciutadana, recollida de les converses amb les associacions de veïnats, les enquestes realitzades a 300 ciutadans, així com la conclusió del balanç realitzat pels tècnics responsables del servei. D'aquesta manera, les fraccions d'envasos i paper i cartró que ara es recullen tres dies a la setmana, passaran a partir de dia 5 de març a recollir-se quatre, i el vidre passarà recollir-se de dos dies a tres. Com a conseqüència, els dies de recollida de rebot es reduiran de quatre dies a tres.

Aquest nou calendari s'aplicarà també a partir de dia 5 als barris on el sistema ja funcionava i els veïnats d'aquesta zona rebran els pròxims dies el nou calendari a les seves cases o ho podran recollir en els punts informatius i a les oficines d'EmayaUna altra de les novetats serà la coexistència del sistema de recollida selectiva mòbil amb unes àrees de contenidors convencionals (de superfície i els subterranis existents) per facilitar l'adaptació al nou sistema.

Així, hi haurà contenidors a la zona de la Llotja i també a diversos punts de la Rambla, carrer Unió, el Born i Conqueridor. Aquests punts tendran sempre contenidors de quatre fraccions per permetre també la recollida selectiva. Des de l'entitat pública han destacat que s'ampliarà la recollida porta a porta i es durà a terme una campanya d'informació i conscienciació que compta amb la participació d'un equip de vuit persones. Finalment, Emaya ha ressaltat que altres ciutats i empreses de gestió de residus s'han interessat per aquest sistema, especialment pel caràcter «innovador» i per les seves possibilitats per als centres històrics i ciutats patrimonials.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.