Setmanari d'informació local - 138 anys

Comencen els actes del centenari de Son Ferriol per reivindicar la identitat del barri

16749

El casal de barri de Son Ferriol ha acollit aquest dijous la presentació dels actes del centenari de la creació del barri que començaran aquest diumenge i que continuaran al llarg dels pròxims nou mesos. El president de l'Associació de veïnats de Son Ferriol, Iván Cabot, ha explicat que amb aquest centenari l'associació «vol reivindicar la identitat de poble de Son Ferriol que s'havia diluït amb la massificació», segons informa l'Ajuntament de Palma.

«El centenari ens serveix perquè la gent de la barriada torni a sentir-se de Son Ferriol i agraïm a més el suport de l'Ajuntament», ha dit. El primer acte per celebrar el centenari es durà a terme aquest diumenge, 7 de gener, amb la presentació dels nous caparrots i dimonis de Son Ferriol a partir de les 10.00 hores.



Edició de la biografia de Bartomeu Cantallops
El dia 13 de gener es durà a terme la presentació del tríptic amb la biografia del creador del barri, Bartomeu Font Cantallops (de l'autor Jaume Oliver), sota el títol Bartomeu Font Cantallops i la fundació de Son Ferriol. Primer centenari 1918-2018L'acte, que es realitzarà a l'església de Son Ferriol, compta amb la col·laboració de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma i l'àrea de Participació Ciutadana. Així, el Consistori ha ajudat a editar un total de 600 exemplars d'aquesta biografia.

La presentació de la biografia anirà acompanyada d'un concert de 'Bil Armonia' i després se celebrarà una missa i 'ball de bot' amb el primer ball dels dimonis. L'escriptor i historiador Sebastià Serra i l'escriptor Gabriel Janer Manila seran els encarregats de presentar el fullet.

El regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha aprofitat la presentació del centenari per felicitar al barri. «Des de l'Ajuntament sabem que el teixit associatiu de Son Ferriol és l'enveja de la ciutat» ha dit Carrió, que ha reivindicat la figura de Bartomeu Font Cantallops. «És un personatge que hem de donar a conèixer i ha de ser un referent tant pels ferriolers com per la resta de Palma», ha remarcat.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència de la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade; l'assessor de Districte Centre, Platja de Palma i Pla de Sant Jordi, Miguel Àngel Contreras; el vicepresident de la AAVV Son Ferriol, Antoni González; el regidor Cultura de l'Ajuntament, Llorenç Carrió; el capellà de Son Ferriol Guillem Rosselló; l'impulsor del centenari Jordi Llabrés, el president de la AAVV Iván Cabot, Juan 'jutge' (AAVV Son Ferriol) i Sebastià Roser (AAVV Son Ferriol-Comissió celebració del centenari).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.