Setmanari Sóller

133
anys

Un poema amb il·lustracions de la mallorquina Nívola Uyà, distingit amb el segell Càtedra UNESCO

690

29-11-2017

El poema '?', de Florbela Espanca il·lustrat per Nívola Uyà i editat per l’editorial Editora Pipoca ha estat distingit amb el segell Càtedra UNESCO de Literatura 2017 de la Universitat Pontificia Catòlica de Rio de Janeiro reconeixent, així, el seu valor literari, plàstic i editorial.

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports a través de l’ILLENC ha donat suport a aquesta publicació amb 3.597 € per a la seva edició. Cal destacar, a més, que aquest projecte va néixer gràcies al contacte entre l’artista i l’editorial durant la Fira de Guadalajara (Mèxic) de l’any passat, on Nívola Uyà hi va assistir, també, amb el suport de l’ILLENC.

La Càtedra UNESCO de literatura PUC Rio 2017 ha destacat que formar part d’aquesta selecció «significa que l’obra presenta valor literari, plàstic i editorial. I considera el llibre indispensable per l’art-educació gràcies a la qualitat artística i el diàleg entre el text i la imatge».

El sonet '?' estava plantejat per ser un projecte originalment digital i interactiu, que finalment també s’ha editat en paper (de moment només en portuguès, tot i que la versió digital existeix en portuguès, castellà i anglès). De fet, l’editorial Editora Pipoca treballa amb el format digital amb l’objectiu que els llibres arribin als infants amb la possibilitat de tenir una experiència de lectura multisensorial, a través de recursos d’animació o interacció amb les il·lustracions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris