Setmanari d'informació local - 138 anys

Un grup de joves voluntaris de set països europeus participen a Mallorca en una acció formativa del Govern

15519

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha organitzat una formació a Palma en la qual participen deu joves de set països europeus, que arriben a les Balears per treballar en projectes de voluntariat europeu d'Erasmus+ Joventut impulsats per entitats de les illes.

En concret, es tracta de deu joves provinents de França, Itàlia, Alemanya, Hongria, Letònia, Croàcia i Regne Unit que han començat un projecte de voluntariat europeu a les Balears. La formació, organitzada per la Direcció general d'Esports i Joventut, cerca introduir el grup al país d'acolliment, ajudar-lo en la seva adaptació cultural a l'entorn i propocionar habilitats per realitzar la seva tasca.

Els voluntaris arribats a les Illes participen en projectes finançats pel Servei Voluntariat Europeu (SVE) del programa Erasmus+ i impulsats per les entitats GOB Menorca, Institut Municipal d'Educació i Biblioteques de Calvià, Oci Actiu de Pollença i Ajuntament de Sant Lluís-Associació Vaig Molí d'Abaix. Tots els projectes es perllongaran fins a la segona meitat de 2018.

Aquest matí, el director de l'Institut Balear de la Joventut, Joan Ferrà, s'ha traslladat a l'hotel Horitzó de Palma, on es desenvolupen les jornades, per donar la benvinguda als participants. És la segona vegada que les Balears acullen una formació de voluntariat a l'arribada, reservada per a aquelles comunitats que acullen un mínim de deu voluntaris europeus que coincideixen en les dates d'inici dels seus projectes.

En l'última dècada, mig centenar de joves de les Illes han realitzat voluntariat internacional. D'altra banda, 236 voluntaris d’altres països han participat en projectes SVE desenvolupats a les Balears. Actualment, a les Illes hi ha 18 entitats acreditades per acollir i enviar voluntaris o per coordinar projectes en aquest àmbit. Per Illes, 14 són a Mallorca, dues a Menorca i altres dues a Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.