Setmanari d'informació local - 138 anys

Adrián García: «Mantenim el nostre compromís i limitam la pressió fiscal»

El regidor d'Economia ha explicat que volen complir el compromís de limitar la pressió fiscal «a moltes famílies que encara tenen ingressos ajustats»

14563

La Junta de Govern de Cort ha aprovat una pujada de l'Impost de Béns Immobles a les grans superfícies i immobles no residencials de major valor cadastral per al pròxim any, mentre que ho baixarà lleugerament per a la resta i la totalitat dels immobles d'ús residencial de Palma.

Així ho ha anunciat el regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García. El tipus que s'aplicarà als immobles de més valor de Palma passarà del 0,645 a 0,68. Afectarà un 1 per cent dels immobles. D'altra banda, el tipus que s'aplica al 99 per cent restant i al 100 per cent dels habitatges baixa del 0,571 al 0,54.

Segons García, amb això volen complir amb els seus compromisos en limitar la pressió fiscal «a moltes famílies que encara tenen ingressos ajustats», al mateix temps que s'incrementa la progressivitat de l'impost als grans edificis i grans superfícies. «Ho congelam per a la pràctica totalitat d'altres immobles», ha dit el regidor. El responsable d'Hisenda també ha destacat que, segons un estudi de l'Agència Tributària de Madrid, Palma és un dels deu municipis amb menor esforç fiscal en relació a l'IBI.

Bonificació del 50% vitalícia per a vehicles híbrids

D'altra banda, la Junta de Govern també ha aprovat modificar l'ordenança de vehicles per millorar les bonificacions per a vehicles híbrids. Fins ara, els propietaris d'aquests vehicles gaudien d'una bonificació d'un 50 per cent durant els primers tres anys. Amb la modificació aprovada aquest dimecres passarà a ser vitalícia, com amb els vehicles elèctrics.

En aquest sentit, el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha explicat que amb aquesta mesura cerquen «compensar el desajustament del cost de la mobilitat híbrida i elèctrica».

Esterilitzacions de mascotes gratis o bonificades

Paral·lelament, García ha anunciat que s'ha creat una nova ordenança per al servei d'esterilització de mascotes i activitats a Son Reus, amb la qual els residents a Palma amb pocs recursos podran esterilitzar als seus animals de companyia de forma gratuïta o amb preus bonificats. Les persones en risc d'exclusió social o vulnerabilitat podran fer esterilitzacions de forma gratuïta i els titulars de renda mínima, amb renda social garantida o que es beneficiïn de pensions no contributives tendran preus ajustats que aniran dels sis fins als 25 euros.

A més, s'ha aprovat crear una taxa per l'ús de l'aula de Son Reus que oscil·la entre 52 euros per dues hores o 197 euros per una jornada completa. El regidor ha detallat que les entitats socials donades d'alta en el Registre Municipal d'Entitats que vulguin usar aquesta aula gaudiran d'una bonificació d'un 45 per cent del preu.

Quant a la plusvàlua s'ha aprovat reduir el tipus de gravamen en 2018 amb l'objectiu de reduir així els efectes de la Ponència de Revisió de Valors cadastrals que es va aprovar en 2013. Aquesta Ponència permetia aplicar bonificacions els cinc primers anys i ara l'Ajuntament baixa per a l'any 2018 el tipus impositiu perquè se segueixin mantenint els efectes de la bonificació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.