Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort assegura que «tot apunta» a una pujada salarial en el conveni de l'hostaleria

14055

La regidora de Turisme, Comerç i Treball de l'Ajuntament de Palma, Joana Maria Adrover, ha declarat que «tot apunta a que per fi hi haurà una gran pujada salarial en el conveni d'hostaleria de les Illes, esperem que aquesta bona notícia sigui aviat una realitat i produeixi un efecte contagiós a altres convenis col·lectius i a l'administració pública».

Així s'ha mostrat aquest divendres durant la seva intervenció en la conferencia 'Turisme sostenible a Mallorca: reptes i oportunitats' a PalmaActiva a la qual han assistit més de 50 persones, segons ha informat l'Ajuntament. Així mateix, la regidora ha afirmat que s'està deixant enrere un model turístic «on l'única cosa important era el nombre de turistes i, en canvi, no es parava atenció al fet que aquestes visites ajudessin a millorar la qualitat de vida dels residents de la zona i dels treballadors».

Adrover també ha assegurat que l'economia vinculada al turisme «ha de ser circular, començant i acabant en un benefici a la ciutadania» i que «si el resident només percep els efectes negatius de ser una ciutat turística, es romp l'equilibri, i no volem que això passi». «El debat està ara en les institucions, i també a l'Ajuntament de Palma, perquè entre els objectius de desenvolupament sostenible de l'agenda 2030 de les Nacions Unides, no només tenguem en compte el medi ambient o el clima sinó també objectius de desenvolupament sostenible vinculats a treball decent, creixement econòmic, indústria, innovació, producció i consum responsables» ha conclòs Adrover.

Per la seva banda, el responsable de Projectes Estratègics de la Direcció de Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Suñol, ha resumit que es basa el Pla Estratègic de Turisme de Barcelona. Suñol ha explicat que Barcelona va apostar pel certificat Biosphere i els principals canvis incorporats pel Consistori des de maig del 2015, orientats al foment del turisme sostenible i de la qualitat turística.

Durant la conferència, la gerent de la Xarxa d'Hotels Sostenibles de les Balears, Celina Álvarez, ha explicat el treball en turisme sostenible del Club Pollentia Resort, que ha estat reconegut com un dels millors projectes de sostenibilitat i rehabilitació hotelera d'Espanya i d'Europa.

A més, el president del Clúster Internacional de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (Turistec), Jaume Monserrat, ha parlat durant la seva al·locució de l'impacte de la tecnologia per aconseguir millores en la destinació turística.

Així, el CEO de Motor i vocal de Joves Empresaris, Javier Pérez, ha explicat la seva aposta pel turisme sostenible mitjançant Customer Venture Builder, una productora de startups especialitzada en turisme amb la missió de desenvolupar solucions innovadores de base tecnològica.

Finalment, al debat també han assistit el regidor de Mobilitat Joan Ferrer; el director general d'Innovació i Recerca del Govern, Josep Lluís Pons; la gerent de PalmaActiva, Susana Rincón; la directora general de Comerç de l'Ajuntament, Pepa Peláez; i la vicerectora de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Margalida Payeras.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.