Setmanari d'informació local - 138 anys

STEI: «El nou REB ha de recollir la revisió de la indemnització per residència dels empleats públics»

12077

Des de l'STEI Intersindical consideren que és més que necessari que s’acordi un nou Règim Especial de les Illes Balears. Per al sindicat, «la manca de finançament i l’espoli fiscal als que ens té sotmès l’Estat espanyol són el nucli de la problemàtica entorn de les mancances de l’estat de benestar de les Illes Balears».

«STEI Intersindical hem presentat propostes perquè siguin recollides pel nou REB. En els principis rectors d’aquest Règim Especial s’ha de considerar la doble i la triple insularitat de les Illes Balears, la pluriinsularitat, perquè cal compensar la manca de serveis de Menorca i Eivissa respecte a Mallorca i encara més la manca de serveis de Formentera. També cal que les mesures sobre el fet insular vagin encaminades a preservar l’entorn natural de les Illes Balears i tota presa de decisions ha de contemplar com objectiu la sostenibilitat mediambiental».

Pel que fa a l’àmbit educatiu, l'STEI considera que a través del nou REB, que tendria rang de llei, convendria poder regular unes ràtios d’alumnes per aula pròpies per a les Illes, adaptades a la realitat migratòria de les Illes, per poder fer front, amb garanties de qualitat, a la gran heterogeneïtat dels alumnes illencs.

«També cal apostar per la diversificació de la nostra economia, per la qual cosa s’ha de recollir un apartat adreçat al sector industrial i comercial de la petita i mitjana empresa».

Pel que fa a l’ocupació pública, l'STEI demana que es creï una comissió mixta entre el Govern estatal i el Govern per revisar la indemnització per residència que cobra el personal empleat públic al servei de les diferents administracions territorials a les Illes, prenent com referència la indemnització per residència de l’arxipèlag canari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.