Setmanari d'informació local - 138 anys

Manera demana «independència institucional» per al Consell Econòmic i Social

11469

Carles Manera ha demanat aquest dimecres durant la seva presa de possessió com a nou president del Consell Econòmic i Social (CES) que hi hagi «una independència recíproca des de la lleialtat institucional» que permeti els consellers de l'organisme treballar «còmodes i allunyats de qualsevol pressió».

Igualment, Manera ha assegurat que per a ell es tracta d'un «honor» haver estat elegit per ocupar aquest càrrec i ha destacat que el CES, a qui li ha desitjat «llarga vida», és «una eina bàsica per al desenvolupament econòmic i social».

Per la seva banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha compromès a escoltar i tenir en compte els consells que rebin del CES, garantint estar «sempre oberts al diàleg», ja que «és una eina imprescindible per garantir el procés democràtic de una comunitat». En aquest sentit, Armengol ha assegurat que amb la posada en marxa de nou del Consell s'està «esmenant un error de l'anterior govern, que va aprofitar la crisi per posar les tisores on més els convenia».

«Que Carles estigui al capdavant ens assegura que es torni a posar en marxa l'organisme amb les garanties necessàries. Posarà a disposició la seva experiència i coneixement profund. El CES torna a caminar amb pas ferm i segur», ha manifestat.

A l'acte han assistit nombroses autoritats de les principals institucions de les Balears, com el president del Parlament, Baltasar Picornell; la delegada del Govern a les Balears, Maria Salom; o el batle de Palma, Antoni Noguera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.