Setmanari d'informació local - 138 anys

Arriba a Palma 'Pàtria. La llegenda d'Otger Cataló', primera pel·lícula èpica catalana

11000

La nova pel·lícula del realitzador Joan Frank Charansonnet 'Pàtria. La llegenda d'Otger Cataló i els nou barons de la fama', s'estrena aquest divendres 9 de juny i a Palma es podrà gaudir en la seva versió catalana als cinemes Portopí.

La cinta ha rebut el premi a la Millor Pel·lícula de parla no anglesa al Festival Internacional de Cinema de Niça, on competia amb produccions d'arreu del món.

La primera pel·lícula èpica catalana

'Pàtria. La llegenda d'Otger Cataló i els nou barons de la fama' és la primera pel·lícula èpica popular catalana amb pinzellades fantàstiques. És una història que (com indica el cognom del protagonista) parla dels mateixos orígens de Catalunya. El film va endavant i enrere entre els segles VIII i XV narrant les gestes i la vida monacal dels protagonistes. Una matinada del Segle XV un carruatge s’atura al monestir de Sant Llorenç. Un il·lustre i noble ancià anomenat Climent de Vallcebre arriba a la comunitat benedictina per passar els seus últims dies de vida en companyia del seu vell amic, l'Abat Ponç. Allà les aventures d'Otger Cataló seran transmeses oralment per part de Climent a un monjo anomenat Pere Tomic. Aquests fets, apareguts a l'obra Històries e conquestes dels Reys de Aragó e Comtes de Barcelona, són el primer referent escrit sobre la llegenda d’Otger Cataló, un cavaller got que el segle VIII va arribar a terres catalanes a guarir-se en una cova de les ferides d'una batalla amb els sarraïns. Paral·lelament descobrim les històries dels nou cavallers que es van reunir i conjurar amb ell per lluitar per la terra que els havia vist néixer.

Repartiment:

Miquel Sitjar (Otger Cataló)

Joan Massotkleiner (Serafí)

Joan Frank Charansonnet (Roger Bernat d'Arill)

Boris Ruiz (Climent de Vallcebre)

Miquel Gelabert (Abat Ponç)

Àngels Bassas (Dolors)

Ali El Aziz (Abderrhaman)

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.