Setmanari d'informació local - 138 anys

La 'Polèmica d’en Pep Gonella' arriba al Born

Aquest dissabte 3 de juny es presentaran a la Fira del Llibre del Born de Palma dues publicacions editades per la Institució Francesc de Borja Moll

10836

La Polèmica d’en Pep Gonella, revisada i ampliada, arriba aquest dissabte al Born de Palma on s'hi celebra la Fira del Llibre.

Abans, a les 13 hores es presenta el setè volum de l’edició crítica de l’Aplec de Rondaies Mallorquines d’en Jordi des Racó, a cura de Josep A. Grimalt i Jaume Guiscafrè, filòlegs i experts en rondallística, que seran els encarregats de presentar-lo. L’obra ha estat coeditada amb l'Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears (ILLENC).

L’edició reuneix el màxim d’informació sobre l’obra d’Antoni M. Alcover. En aquest volum, dedicat a les rondalles humanes, cada rondalla va acompanyada de notes crítiques i comentaris a dos nivells: el del lector culte i el de l’especialista.

A les 19 hores serà el torn de la 'Polèmica d’en Pep Gonella' de Francesc de Borja Moll. Aquest llibre recopila la discussió epistolar que l’any 1972 enfrontà la figura de Pep Gonella –pseudònim de Josep Zaforteza, qui fa poc sortí abandonà l’anonimat i altres– amb Francesc de Borja Moll.

La present edició serà presentada per Joan Mut, llicenciat en filologia hispànica i catalana, qui ha fet una nova introducció en la qual repassa el camí del gonellisme, de 1972 fins avui. El llibre també inclou, a més, 6 textos inèdits, entre cartes i articles, de defensors de Gonella o Moll.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.