Setmanari d'informació local - 138 anys

Denuncien que a les bases per a la rehabilitació del port del Molinar no es garanteix el manteniment de les dimensions

10622

Les entitats que integren la campanya ciutadana 'Al Molinar, Port Petit' han comunicat aquest divendres que, després d'analitzar les bases del concurs convocat per Autoritat Portuària, volen expressar públicament «la desagradable sorpresa per una sèrie de continguts en aquest concurs que considerem força preocupants»:

1- En cap lloc s'especifica que el mirall d'aigua i l'ocupació de la costa no pugui augmentar-se. Aquest fet fonamental és el principal argument de la nostra campanya de defensa del Port Petit del Molinar. Ben al contrari, en el plec de condicions tècniques en un moment determinat es llegeix: "Definició justificada d'alternatives .... ampliació de les aigües abrigades mitjançant ampliació o nova construcció d'obres d'abric...".

2- Igualment es diu que hi podrien haver eslores de fins a 8 metres, quan la realitat de les dimensions actuals no dóna per aquesta grandària d'embarcació.

3- Pel que fa a l'edifici actual se cita textualment "inicialment es conservés", afirmació que semblaria donar a entendre que finalment qui sap si podria no conservar-se. Volem recordar que el compromís polític signat és conservar el port en les seves dimensions juntament amb l'edifici.

4- Encara que finalment tots aquests plantejaments nostres fossin assumits pels qui hauran de decidir la idea guanyadora d'aquest concurs, igualment ens continuen preocupant els terminis. Volem per tant garanties per a la protecció definitiva del 'Port Petit del Molinar' abans del final de la present legislatura.

Des de 'Al Molinar, Port Petit' creuen que és un error, «esperem que involuntari», no haver marcat les línies vermelles en els plecs del concurs. Per acabar, recorden que estem davant un compromís polític de tots els partits que governen. «La conservació del port del Molinar, en les seves dimensions actuals, a més del seu edifici, és un compromís polític i institucional».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.