Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort preveu sembrar més de 1.000 arbres en la campanya de reposició d’enguany

7700
Cort preveu sembrar més de 1.000 arbres en la campanya de reposició d’enguany.

L'àrea de Parc i Jardins, depenent de la regidoria d'Infraestructures i Accessibilitat, té previst sembrar més de 1.000 unitats durant la campanya de reposició de l'arbrat del 2017, de les quals 776 seran arbrat d'alineació urbana i al voltant de 240 arbres situats a zones verdes.

Segons ha informat el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, que junt amb la coordinadora general de l'àrea, Virginia Abraham, han presentat aquest dijous matí la campanya, «la política de l'equip de govern és, com a mínim, mantenir una ràtio 1:1, és a dir, reposar tot l'arbrat que s'hagi hagut de retirar per motius de mort, malaltia o de risc per a la ciutadania».

Romero també ha afegit però, que es vol repoblar més arbrat del reposat. Així enguany als exemplars de la campanya de reposició s'hauran d'afegir els que se situaran a noves posicions obertes a diversos carrers de Palma, com en el carrer de Mir a Santa Catalina, o en el carrer de Rodríguez Méndez, a parcs com el de Son Parera i Bellver, i els nous projectes prevists com el del bosc de Sa Riera.

La campanya de reposició té caràcter anual i incorpora la reposició dels exemplars que han estat baixos durant la temporada estival, fins a inici de campanya. L'any passat els arbres retirats van representar un 1,3% del total d'unitats que hi ha a la ciutat i que és de 57.451 (33.289 d'alineació viari i 24.162 en zones verdes), a més de 3.097 palmeres (1.515 d'alineació i 1.582 en zones verdes).

La campanya de reposició va començar el passat 27 de novembre. Els exemplars de fulla caduca es planten a inici de campanya, coincidint amb la caiguda de la fulla, sent aquesta l'etapa ideal per assegurar l'arrelament dels mateixos després de la plantació. La planta catalogada com de fulla perenne o aquelles espècies de climes càlids, es reposen a final de campanya.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.