Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Menorca conclou que el camí d'en Kane, al pas per Binimoti, és públic

El camí d’en Kane, al pas per Binimoti, és públic. Aquesta és la principal conclusió que s’extreu de l’estudi jurídic que el Consell Insular de Menorca va encarregar a l’advocat Josep Masot.

La presidenta de la institució insular, Maite Salord, i el batle de Ferreries, Josep Carreres, han explicat que hi ha prou indicis per afirmar que el tram del camí d’en Kane que connecta els camins de Sant Patrici i Son Ermità es pot considerar un bé de domini públic, la titularitat del qual pot ser atribuïda actualment a l’Ajuntament de Ferreries, en formar part de la seva xarxa de camins municipals. D’aquesta manera l’informe en recomana la inclusió a l’inventari de béns municipals, com a acte de control d’autotutela d’aquest bé.

Xarxa viària

Cal recordar que l'Ajuntament de Ferreries va demanar (el 20 de març de 1981)  al Consell Insular de Menorca la inclusió a la xarxa viària insular de diversos camins, entre ells, segons deia textualment la sol·licitud: “se incluya igualmente en dicha  red viaria el tramo del Camino den Kane, desde el entronque del camino de San Patricio – Ruma hasta el camino de Tramontana o de Son Ermità”.

A partir de la finalització de la construcció de l’actual carretera general, el 1990, els trams del Camí d’en Kane que no s’hi superposaven, van passar a formar part de la xarxa viària municipal, o bé van quedar sota la custòdia de la diputació. Alguns trams -en el cas del municipi de Ferreries- van ser venuts a particulars.

Camins públics

Cal dir que l'encàrrec d'aquest estudi s'emmarca en una de les tasques prioritàries de l’equip de govern del Consell Insular de Menorca: la feina d'elaboració d'un Catàleg de Camins Públics que reculli, d'una banda, la feina que ja s'havia començat de recopilació d'informació dels diferents camins rurals de l'illa, per la qual cosa s'ha creat una base de dades que inclou informació de denominació dels camins, tipologia, ús i titularitat, entre d'altres.

D'altra banda, i paral·lelament a l'elaboració del Catàleg, la institució insular ha explicat que té la voluntat d'estudiar els casos de camins tancats, amb l’objectiu de garantir-ne el lliure pas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.