Setmanari d'informació local - 138 anys

Els exàmens de Selectivitat es faran els dies 7, 8 i 9 de juny

3490

Els exàmens de Selectivitat a les Illes Balears es faran els dies 7,8 i 9 de juny en la seva convocatòria ordinària i el 7, 8 i 9 de setembre en l'extraordinària.

Els alumnes de segon curs de Batxillerat s'hauran de presentar a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), un examen que requereix d'una intensa preparació.

És la darrera vegada que se celebra la Selectivitat tal com la coneixem fins al moment. Després de quaranta anys, els estudiants de darrer any de Batxillerat del proper curs 2016-2017 s'enfrontaran per primera vegada a una nova prova final, que presentarà un format similar a Selectivitat, amb la qual també es podran aconseguir 14 punts, però en la qual s'exclouran les preguntes tipus test.
La Prova d'Accés a la Universitat (PAU) actual respon a una reformada efectuada pel PSOE. Així, en el curs 2009-2010 es va implantar una nova Selectivitat que constava de dues fases, una general obligatòria i una altra específica voluntària, que servia per pujar nota.

Els futurs universitaris que s'examinin aquest any hauran de realitzar per tant aquesta primera fase obligatòria que consta de cinc exàmens. En aquesta fase es realitzaran les proves de Llengua espanyola i Literatura, Llengua estrangera (a triar entre alemany, francès, anglès, italià o portuguès), Història d'Espanya o Filosofia (també segons l'elecció de l'estudiant), i una matèria de modalitat de Batxillerat que esculli.
Després d'aquest primer pas, tendran l'opció d'accedir a la fase específica. Encara que es tracta d'una prova de caràcter voluntari, és de gran importància per incrementar la puntuació total en la PAU, i es converteix en gairebé imprescindible per poder accedir a la majoria dels ensenyaments universitaris oficials de grau amb límit de places.
Els joves que s'enfrontin a l'específica podran triar fins a un màxim de quatre exercicis, i les assignatures de les quals s'examinin dependran de la branca escollida en Batxillerat i hauran d'estar relacionades amb la branca del coneixement de la titulació a la qual es desitgi accedir. Podran obtenir un màxim de quatre punts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.