Setmanari d'informació local - 138 anys

Les famílies sense ingressos amb menors a càrrec ja poden sol·licitar la renda social

2980
Santiago ha explicat que s'engegarà una campanya informativa pròximament a fi de donar major difusió i resoldre els dubtes «sobre la nova iniciativa de caràcter social», que aquest any s'espera que beneficiï a 3.000 famílies (unes 9.000 persones). | Arxiu UH / Jaume Morey

La Renda Social de les Balears, impulsada pel Govern, es pot sol·licitar a través d'Internet des d'aquest dilluns. Els primers beneficiaris seran les famílies sense ingressos econòmics amb menors a càrrec, si bé a partir de 2017 s'aniran incorporant altres situacions de necessitat. El Govern començarà a valorar les sol·licituds a partir de dia 16 d'aquest mes, de cara al fet que tots els beneficiaris puguin començar a cobrar la prestació econòmica a finals de juny.


Entre 557 i 776 euros

El mínim que percebran les famílies amb fills perceptors de l'ajuda serà de 557 euros aquest any, si bé aquesta quantia es podria elevar fins als 776 euros en el futur, atès que la seva implantació serà progressiva.

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, amb el director general de Planificació i Serveis Socials, Andreu Horrach, ha afirmat que «l'objectiu és ampliar el pressupost anual destinat a la renda social perquè pugui arribar a més beneficiaris».

Requisits

A més de no tenir ingressos econòmics i disposar de fills menors a càrrec, els demandants de la renda social han d'estar empadronats a qualsevol municipi de les Balears i acreditar una residència a la Comunitat d'un mínim de tres anys, dos dels quals han de ser de residència efectiva. La prestació es mantindrà mentre duri la situació econòmica que ha donat lloc a l'accés a la renda social.

Tramitar la sol·licitud

Les sol·licituds es poden descarregar al web, i presentar-les en qualsevol oficina de registre de les Balears, Consells Insulars o als Ajuntaments (es recomana abans consultar la llista d'adherits).

En aquest sentit, Santiago ha explicat que s'engegarà una campanya informativa pròximament a fi de donar major difusió i resoldre els dubtes «sobre la nova iniciativa de caràcter social», que aquest any s'espera que beneficiï a 3.000 famílies (unes 9.000 persones).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.