Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern descarta recaptar els 50 milions d'euros prevists per 2016 amb l'impost de turisme sostenible

2814
El Govern ha assegurat aquest dimecres que no recaptarà els 50 milions previstos per aquest 2016 derivats de l'Impost sobre el Turisme Sostenible a causa que «no es podrà aplicar en tota la temporada». | CAIB

El Govern ha assegurat aquest dimecres que no recaptarà els 50 milions previstos per aquest 2016 derivats de l'Impost sobre el Turisme Sostenible a causa que «no es podrà aplicar en tota la temporada». Segons l'Executiu, «això s'haurà d'ajustar des de la Direcció general de Pressupostos i compensar amb altres ingressos». En aquest sentit, s'estima que la recaptació sigui d'entre uns 40-50 milions a causa que l'impost es començarà a recaptar al juliol en comptes del juny.

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, i el vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, han explicat que el projecte de decret que desenvolupa la llei 2/2016 es publicarà en el BOIB aquest dijous, i que després d'això s'iniciarà el procés d'exposició pública de set dies hàbils. Una vegada es resolguin les al·legacions es portarà al Consell Consultiu, per la qual cosa es preveu que estigui preparat al juny i que entri en vigor dia 1 de juliol.

Comissió d'impuls del Turisme Sostenible

Cladera ha detallat que la Comissió d'impuls de Turisme Sostenible estarà formada per set representants del Govern; quatre de consells insulars; un de l'Ajuntament de Palma; dos de la Felib; sis de sindicats; sis d'entitats econòmiques i sis d'entitats mediambientals o relacionades amb les finalitats de l'impost. Segons ha especificat la consellera, els membres de la comissió no cobraran i aquesta estarà presidida pel conseller de Turisme. La presentació de projectes la podran fer tant les administracions com les entitats que formin part de la comissió.

Finalitats de l'impost

Cladera ha concretat que les finalitats a les quals es podrà destinar l'impost són la protecció i millora del mitjà natural, rural, agrari i marí; el foment de la desestacionalització i promoció del turisme sostenible; la recuperació del patrimoni històric i cultural; els projectes I+D+i que contribueixen a la diversificació econòmica, la lluita contra el canvi climàtic o el turisme i la millora de la formació i la qualitat de l'ocupació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.