Setmanari d'informació local - 138 anys

El nou director de la Fundació Miró no compleix els requisits de la convocatòria

1852
Francisco Copado, director-gerent de la Fundació Pilar i Joan Miró | Arxiu UH

Francisco Copado, nomenat director-gerent de la fundació Pilar i Joan Miró, no compleix els requisits de la convocatòria d'aquest càrrec, segons al·leguen l'Associació de Crítics i Comissaris d'Art de les Illes Balears (ACCAIB) i Pilar Ribal, directora de la Fundació Palma Espais d'Art en la legislatura passada i una de les aspirants que va quedar fora de l'adjudicació.

Segons l'ACCAIB, l'experiència de Copado durant sis mesos com a becari en el departament d'Exposicions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) no és crèdit suficient per complir els requisits «d'experiència significativa» en la gestió de museus o espais culturals ni de «coneixement de l'art balear, nacional o internacional», exigències que recollien les bases de la convocatòria de director-gerent en el BOIB.

Tant l'ACCAIB com Pilar Ribal han comunicat la impugnació de l'adjudicació a Copado d'aquest càrrec, i exigeixen a l'Ajuntament transparència en el procediment i la consulta les puntuacions atorgades als sis finalistes, així com dels seus currículums i projectes presentats. Amb tot, la intenció és iniciar un nou procediment per resoldre una adjudicació que han considerat poc professional i intrusiva.

Per la seva banda, l'Ajuntament ha recordat que el càrrec va ser adjudicat a Copado per unanimitat d'onze experts i que el procés de selecció va ser totalment transparent. Miquel Perelló, regidor de Cultura, ha volgut matisar que cap dels candidats complia tots els requisits, i que l'experiència en banca del nomenat nou director s'ajustava al perfil que se cercava per al càrrec de gestió i direcció de la Fundació.

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.