Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol diu que «no cal dramatitzar» amb l'impost turístic

995
Francina Armengol durant el seu discurs del debat d'investidura al Parlament. | Marc Ferrà

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha volgut llançar un missatge de «tranquil·litat» als empresaris i ciutadans de la Comunitat Autònoma perquè «l'impost turístic s'està cobrant en molts altres llocs i no passa res».

Així ho ha assenyalat Armengol en una entrevista a Els matins de RNE, recollida per Europa Press, qui ha posat com a exemple Berlín o Catalunya, on s'estan aplicant impostos turístics i estan funcionant «molt bé».

«No cal dramatitzar una qüestió com aquesta», ha indicat la presidenta balear, que ha explicat que el Govern «està treballant per veure quan es podrà aplicar», per la qual cosa no ha pogut especificar si l'ecotaxa s'implantarà a l'estiu de 2016 o serà més tard.

«Hem obert el debat a tot el sector turístic, que a les Illes Balears és molt ampli, i en què a més dels hotelers, estan implicats tot un seguit de col·lectius que també es veuen afectats per la seva aplicació», ha argumentat.

Amb tot, la presidenta balear, ha dit que entén la postura dels empresaris, si bé, ha explicat que Balears rep cada any 13,5 milions de turistes, pel que és necessari disposar de més fons per poder invertir en les zones turístiques.

En aquest punt, Armengol ha criticat la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego, per «atacar aquesta proposta». «Li demano responsabilitat, respecte i que ajudi a les comunitats autònomes i que no posi més pedres a les rodes que ja tenim suficients», ha etzibat sobre aquesta qüestió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.