Setmanari d'informació local - 138 anys

CCOO i UGT es mostren satisfets pel canvi de color polític a les Balears

Els dos sindicats coincideixen a destacar que amb els resultats aconseguits per les formacions d'esquerres s'obre la possibilitat a un canvi de polítiques en benefici de la majoria social

568

CCOO de les Illes Balears ha mostrat la seva satisfacció pels resultats de les eleccions autonòmiques i municipals a les Balears, ja que diuen «obren la possibilitat a un canvi de polítiques que necessàriament s’ha de fonamentar en una altra forma de fer política, amb el diàleg, tant entre les forces polítiques com amb la ciutadania, i que ha de posar els fonaments per a un creixement més estable i equitatiu».

És per això que CCOO «apel·la a la responsabilitat de les organitzacions polítiques per arribar a acords que possibilitin el protagonisme de la ciutadania al centre de la política que s’ha de fer a partir d’ara, una política sense autoritarisme i oberta al diàleg i al consens».

CCOO espera que en el nou temps que comença es recuperi la concertació social amb tots els agents socials i econòmics més representatius, i que el pròxim govern que es formi sigui capaç de liderar un canvi basat en la recuperació dels drets laborals, socials i culturals perduts en aquesta darrera legislatura.
Per últim, CCOO posa l’accent en la necessitat de la creació d’ocupació amb drets i de donar cobertura als sectors més desafavorits, així com retornar la qualitat als serveis públics.

UGT
Per la seva banda UGT considera que els resultats de les eleccions inauguren un nou temps polític en el qual les organitzacions guanyadores han de forjar consensos en benefici de la majoria social per complir amb les expectatives que la ciutadania ha dipositat a les urnes.

La presidenta de la Gestora de la UGT, Esperança Barceló, ha afirmat que els electors de les Balears han votat canvi i han votat esquerra. «Entenem que les urnes han rebutjat les polítiques d'austeritat tan contràries als drets de la ciutadania i han castigat una forma de governar autoritària, sense consensos i que no ha sabut escoltar», ha assenyalat la líder sindical.
Barceló ha felicitat a les organitzacions guanyadores de les eleccions municipals i autonòmiques i ha destacat els bons resultats obtinguts per les noves formacions polítiques.

Pel que fa a la configuració dels futurs governs de les institucions, la presidenta de la Gestora de la UGT ha confiat que les organitzacions guanyadores «pensin més en el que els uneix que en el que els separa per poder arribar a consensos que compleixin amb les expectatives de canvi social mostrades en els comicis».

Barceló també ha subratllat «esperem una nova manera de fer política en la qual s'aposti per l'ocupació de qualitat, el diàleg social i la recuperació dels drets ciutadans arrabassats durant l'última legislatura».

I hi ha afegit que cal recuperar l'Estat del Benestar desmantellat durant els anys de crisi econòmica, apostar per l'educació i la sanitat pública, la revaloració de les pensions i l'aplicació de la llei de dependència. «No es pot tornar a deixar a la majoria social a la cuneta, és imprescindible que les primeres mesures que s'implementin estiguin dirigides a revertir la pobresa de la classe treballadora i la desigualtat social», ha conclòs Barceló.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.