Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern invertirà 17 milions d'euros en la construcció de nous habitatges de lloguer social

14505

El Govern invertirà 17 milions d'euros per construir 140 nous habitatges de lloguer social a Palma, que gestionarà l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi), després d'una cessió de cinc solars per part de l'Ajuntament. Així ho han anunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol, i l'alcalde de Palma, Antoni Noguera, en declaracions als mitjans després d'una reunió en el Consolat de Mar que ha durat aproximadament una hora.

A més dels cinc solars cedits per Cort, el Govern també impulsarà promocions d'habitatge públic en altres dos solars de l’Ibavi. Les actuacions seran als barris de Son Gotleu, Molinar, Nou Llevant, Amanecer i el casc antic.

Cort cedeix més de 5.000 metres quadrats

Dels 140 nous habitatges, 78 corresponen als cinc solars cedits pel consistori palmesà i suposen una inversió de 9,9 milions. En total, l'Ajuntament cedeix 5.388 metres quadrats: els solars més grans són el del barri Amanecer, al carrer Salvador Espriu, de 2.812 m2, i un altre a Nou Llevant, al carrer Brotard, d'1.712 m2. Les obres s'iniciaran al gener, març i abril-juliol de 2018 i els habitatges augmentaran en un 13 per cent el parc públic de l’Ibavi.

Armengol ha qualificat com a «profitosa» la reunió mantinguda amb el batle de Palma i ha recordat que l'habitatge és un «dret constitucional» que «depèn de qui governa no es compleix». En aquest sentit, ha censurat que en la legislatura anterior «no es va fer cap promoció d'habitatge públic en llocs necessaris com Palma on la problemàtica és evident» i ha destacat iniciatives del seu Govern com la Llei d'Habitatge.  Per això, la presidenta ha assegurat que el seu Govern és «capaç de prioritzar les necessitats dels ciutadans i posar solucions sobre la taula".

Un context «complicat i difícil»

Per la seva banda, Noguera ha dit que aquesta és «una bona notícia per a Palma» i que en la legislatura anterior «les persones no estaven al centre de les polítiques».

El batle ha mantengut que l'habitatge és «una de les prioritats» de l'Ajuntament si bé ha reconegut que estan en «un context complicat i difícil», amb «moltíssimes famílies que es troben en emergència habitacional». Finalment, el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, ha explicat que van oferir al conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, la cessió d'aquests solars davant la impossibilitat de Cort de construir habitatge públic per incapacitat financera. En aquest sentit, el regidor ha destacat que en dos mesos han arribat a un acord i que «quan dues institucions treballen juntes hi ha solucions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.