Setmanari d'informació local - 138 anys

Les plantes medicinals i culinàries tradicionals mallorquines, protagonistes de la XXXIII Fira d'Andratx

9170

Torna la Fira d'Andratx, una de les més importants del municipi. Com és tradició, se celebra el primer cap de setmana d’abril i aquest any arriba a la seva 33ena edició.

Organitzada pel departament de Fires i Festes de l'Ajuntament d'Andratx, el dissabte 1 i diumenge 2 d'abril brillaran els llogarets artesanals, de segona mà, les exposicions, activitats per als més petits, zones d'animals, tallers, exhibicions, concursos... així com una important presència aquest any de les plantes medicinals mallorquines.

Aquesta edició que tendrà com un dels seus principals protagonistes les tradicionals plantes medicinals i culinàries mallorquines, que ocuparan un espai important a la Clastra de l'Ajuntament. De fet, aquest serà un dels espais principals d'una Fira que es repartirà des del Castell de Son Mas -Clastra, pati, terrasses i Sala de Plens- fins a la Plaça d'Espanya, passant pel Passeig de Son Mas, i els carrers Son Sampol, Son Bosch i Son Lluis.

Tot amb la tradicional mostra d'animals autòctons i l'exhibició equestre, així com l'exposició de vehicles antincs, d'eines -amb el tradicional concurs de motoserra- i evidentment amb els expositors d'artesania, productes agroalimentaris, roba, bijuteria, gastronomia... entre els que es trobaran diversos productes de l'incipient marca local d'Andratx.

"Mantenim les tradicions d'aquesta Fira que tants èxits ha tengut des de la seva creació al 1984, però incorporant nous elements per a fer-la més actual", ha declarat la Primerra Tinent de Batle Katia Rouarch, durant molts anys encarregada de l'organització de la Fira. "És un dia gran pel municipi, tothom s'hi implica, ciutadans, bars, restaurants, artesans, comerços... y evidentment nosaltres com des de l'Ajuntament, confiant en que sigui una jornada d'alegria i goig per a tots els andritxols, i per a tots aquells que ens visitaran durant el dissabte i el diumenge", ha afegit la regidora de Fires i Festes andritxola Xisca Castell.

Així, la Fira s’inaugurarà aquest dissabte amb l’obertura del Mercat Artesanal a les 16 hores i continuarà amb els balls populars, exposició interactiva i una conferència sobre el patrimoni agrícola. En arribar la nit, tendrà lloc la desena edició de la Ruta de la Tapa on es podrà gaudir des d’un frit mallorquí fins a sushi.

El diumenge serà el dia gros de la fira, amb la presència des de primera hora del dematí de tots els mercats i exposicions agrícoles, ramaderes, artesanes i de motor. També hi faran acte de presència les autoritats i es celebraran actuacions folklòriques i de cavalls. La jornada finalitzarà a l’hora de dinar amb la VI Fira gastronòmica, ubicada en el Passeig de Son Mas, on hi participen fins a 21 establiments locals.


PROGRAMA

  • Dissabte 1 d’abril:

16.00 h Mercat artesà
17.00 h Actuació de l’escola de ball Aires d’Andratx
18.00 h Exposició interactiva “Descobrim el patrimoni natural amb els cinc sentits”
19.00 h Conferència “El Patrimoni Agrícola, un gran desconegut”
19.30 h Assaig general eqüestre
21.00 h X Recorregut de la tapa
22.00 h Actuació dels grups musicals Balboa’s i Ves-hi tu

  • Diumenge 2 d’abril:

09.00 h Mercat de segona mà.
10.00 h Mercat artesà, exposicions i mostra d’aviram i races autòctones, exposició d’ovelles dels ramaders locals, exposició de maquinària agrícola i exposició de Classic Riders
10.00 h a 12.00 h Cercaviles Circ Bover
10.00 h a 14.00 h Taller infantil: elaboració de planters. Un racó per als nins: amb zona lúdica infantil, zona d’aventura, zona de tallers, zona de circ i zona d’exposició animal
11.00 h Visita oficial de les autoritats acompanyades dels xeremiers
11.30 h Actuació i mostra folklòrica Aires d’Andratx
12.00 h II Concurs de Motoserra
12.30 h Exhibició eqüestre
13.30 h VI Mostra gastronòmica

  • Més informació sobre les activitats del cap de setmana a la guia de Mallorca Youthing

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.