Setmanari d'informació local - 138 anys

El millor cap de setmana: deu recomanacions per gaudir-lo

8462

1.Salut i teatre!

  • Vida i miracles de n’Aineta dels matalassos. Joan Manuel Albinya dirigeix aquesta adaptació de la novel·la homònima d’Antoni Mus a cavall entre el realisme màgis i el drama rural, on es narra la vida d’Aineta, una jove que es queda orfa i que ha de cercar-se la vida pel seu compte. Dissabte 4, 20h. Auditori d’Alcúdia.

  • Macbeth, de Shakespeare a Verdi. La XXXI Temporada d’Òpera i Ballet del Teatre Principal de Palma s’enceta amb la representació d’aquesta obra. Dissabte 4, 20h. CaixaFòrum.

  • Herència abandonada. Lara Díez dirigeix aquesta obra creada per la companyia La Volcànica, on la trama comença quan Àngela i Felip es queden sols després que els tres germans d’Àngela hagin abandonat la reunió sobre l’herència que els ha deixat el pare. Dissabte 4, 21h. Casa de Cultura (Felanitx).

2.Algunes notes musicals

  • Marcel Cranc. El compositor mallorquí Miquel Vicensastre va publicar el setembre dos treballs, De comienzos en comienzos que no tienen fin i Cases de sucre, un disc que sorprèn per la riquesa de la instrumentalització. Divendres 3, 20.30h. Auditòrium Sa Màniga (Sant Llorenç)

  • Concert de suport a Valtonyc. Des de Pla de Mallorca en Marxa organitzen aquest concert per donar suport al raper Josep Valtonyc. Artistes com Vers Endins, Carles Grimalt, Tomeu Quetgles, Al Mayurqa, Jorra i Gomorra o el propi Valtonyc seran algunes de les veus. Dissabte 4, 18.30h. Sa Quintana (Sineu).

3.MAKAM

Cel, terra i música en un espectacle que barreja circ, dansa i música en viu. Primer experiment escènic del col·lectiu artístic MAKAM, que pretén connectar el públic amb l’essència ancestral en una mostra oberta del procés creatiu realitzat en residència al C.IN.E. Dissabte 4, 19h. Centre d’Investigació Escènica (Sineu)

4.Projecció ‘Bajo el hielo. Las entrañas del Montblanc’

Dintre la programació del vuitè Cicle de Cinema de Muntanya s’inclou aquest documental dirigit per Biel Sunyer i Carlos Sunyer, amb posterior col·loqui amb els protagonistes. Divendres 3, 20h. Teatre Municipal Catalina Valls.

5.Frozen. La reina de gel

Darrer musical de Rafel Brunet on la Reina del Gel i la seva germana, la princesa Ana, són separades des de petites degut als poders màgics de Fronzen, que transformen en gel tot el que toca. Brunet s’inspira en el conte de Hans Christian Andersen i presenta un espectacle amb 12 actors sobre l’escenari, cantants i ballarins, projeccions en 3D i efectes especials de llum, so i visuals. Dissabte 4 i diumenge 5, 18h. Auditòrium de Palma.

6.Pels més cinèfils

  • El guardián invisible. Als marges del riu Baztán apareix el cos nu d’una adolescent assassinada en estranyes circumstàncies. La inspectora Amaia Salazar es traslladarà des de Pamplona fins Elizondo per investigar el cas, i el lloc de la seva infantesa li retornarà trists records.

  • El viajante. Emad i Rana són parella. Ambdós comparteixen la passió del teatre, però la seva vida canvia per complet quan el seu vell apartament de Teheran comença a esbucar-se, fet que marcarà l’inici dels problemes a la seva relació.

  • T2 Trainspotting. Vint anys després, continuen les peripècies del grup de ja-no-tan-joves heroinòmans dels suburbis d’Edimburg encapçelats per Mark Renton (Ewan McGregor), que no tenen altra aspiració a la vida que drogar-se i aconseguir diner fàcil. Més informació: www.cineciutat.org

7.Per Menorca

  • El malentès. Després de l’estrena al Teatre Principal de Maó, la companyia Mô Teatre du l’obra d’Albert Camus a Sant Lluís, on un jove ric i ben posicionat decideix refer els llaços amb la seva família. Dissabte 4, 20h. Sala Polivalent Albert Camus (Sant Lluís)

  • Menorkids. La segona edició d’aquest festival se celebra aquest cap de setmana en format reduït: quatre hores per apropar als més petits les diferents disciplines culturals i artístiques a través de tallers i espectacles. Dissabte 4, 11h. Museu de Menorca (Maó).

8.Aires eivissencs

  • Boquerones en vinagre’. La companyia Llum d’Oli proposta aquesta obra dirigida per Xesús Ballesteros, una comèdia que té com a punt de partida l’escorcoll a una seu política que fusiona policies, morts, discs durs que desapareixen i una mica d’amor. Dissabte 4, 21h. Centre Cultural Can Ventosa (Eivissa).

  • Kronos Trio. El Cicle Dies Musicals presenta una nova actuació dins el seu cicle de concerts: es tracta de l'actuació del grup de música clássica Kronos Trio, compost per tres joves instrumentistes eivissencs. Divendres 3, 21h. Auditori de Cas Serres (Eivissa).

9.A Formentera

  • Escola de pares i mestres. El pedagog Jaume Funes serà l’encarregat de conduir aquesta conferència sobre educar adolescents sense perdre la calma. Divendres 3, 19h. Sala de Cultura Cinema.

  • Projecció ‘Hasta el último hombre’. Narra la història de Desmond Doss, un jove metge militar que va participar a la batalla d’Okinawa, al Pacífic durant la II Guerra Mundial i que es va convertir en el primer objector de conciència de la història dels EUA. Divendres 3, 21.30h. Sala de Cultura Cinema.

10.I la setmana que ve…

La companyia Baal Dansa presenta aquest espectacle de dansa teatre que parla de la violència sexual, desigualtat i de diferents formes d’identitat sexual i de gènere. Un espectacle amb nous llenguatges escènics creat per Catalina Carrasco en el que participa el col·lectiu LGTBI local contant en escena les seves històries, totes reals. Dimecres 8 de març, 20h. Casa Museu Llorenç Villalonga (Binissalem).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.