Setmanari d'informació local - 138 anys

Deu propostes per gaudir al màxim del cap de setmana

8084

1.Los Rabinovich - Bye Bye Tour

La companyia La Mecànica proposa en aquest espectacle una fusió multidisciplinar entre teatre corporal, música i clown sota la batuta de Pau Bachero i amb música klezmer. De fet, La Mecànica és una companyia productora d’arts escèniques mallorquina que treballa de forma transversal amb artistes nacionals i internacionals explorant les possibilitats del teatre visual i corporal. A Bye Bye Tour intervenen Txema Bestard al violí, Miquel Àngel Bestard a la tuba i Anxón Lara a l’acordió. Dissabte 18, 21h. Teatre del Mar (Palma).

2.Salut i teatre!

  • Usted está aquí. La gent de Trampa Teatre proposa aquest espectacle d’improvisació interactiu on el públic tria l’espai on la història té lloc. Ells s’inventaran la resta. Divendres 17, 20.20h. Sala Trampa (Palma)

  • Un tramvia anomenat desig. Sergio Baos adapta aquesta famosa obra del dramaturg Tennessee Williams on Blanche i Stanley protagonitzen una relació d’amor - odi en aquesta producció d’El Somni Produccions amb Alexandra Palomo, Rodo Gener, Marga López i Joan Manel Vadell.  Dissabte 18, 21h. Casa de Cultura (Felanitx).

  • Afrodita seductora. Antonia Maria Thomàs dirigeix aquest espectacle de poesia eròtica de l’antiga Grècia produït per La Lluna de Teatre i TeatrEROS, una obra que abraça des la lírica arcaica fins l’època hel·lenística, passant pel període clàssic. Amb Julio Calabria, Cecília Genovart o Antònia Comas com intèrprets. Dissabte 18, 22h. Auditori d’Alcúdia.

  • Centaures. Pere Fullana adapta i dirigeix aquesta obra escrita per Miquel Àngel Riera, amb Lluqui Herrero i Carles Moliner com intèrprets en aquest espectacle de petit format produït per Iguana Teatre. Diumenge 19, 19h. Club Pollença (Pollença)

3.De llibres i accions

  • Montserrat Roig, memòria viva. La poeta, escriptora i periodista barcelonina Aina Torres presentarà el seu llibre sobre la reconegudíssima periodista catalana Montserrat Roig, una “dona que no te l’acabes”, segons Torres. Divendres 17, 19h. Llibreria Drac Màgic (Palma).

  • Manifestació per l’acollida. El Grup d’Escoltes de Mallorca organitza aquesta manifestació per l’acollida en la que recorden que més de 290 milions de persones han hagut de desplaçar-se forçosament de casa seva i criden, alt i clar, que a Mallorca també volem acollir. Dissabte 18, 18.30h. Plaça Major (Palma).

4.Algunes notes musicals

  • Talamh + Gan Ainm. Talamh és una banda mallorquina de música irlandesa que s’inspira en la paraula gaèlica ‘talamh’ (terra en català). Recorren els escenaris de l’illa apropant la música celta amb un repertori que abraça temes instrumentals, temes propis, cançons d’Escòcia i d’Irlanda. Al concert, actuen amb els andalusos Gan Ainm brindant un homenatge al poeta escocès Robert Burns. Divendres 17, 20h. Teatre Municipal Mar i Terra (Palma).

  • Tomeu Penya. El cantautor mallorquí prepara una intensa gira d’hivern acompanyat del músic Simó Rabassa en un format ple de noves cançons i grans dosis d’humor on no faltaran els grans èxits de la seva carrera artística. Dissabte 18 i diumenge 19, 21h i 19h. Espai Sa Congregació (Sa Pobla).

  • Brothers in Band. Conta la llegenda que el teclista del mític Dire Straits, Guy Fletcher, no era capaç de distingir el so dels Brothers in Band d’un enregistrament de la banda liderada per Mark Knopfler. Ara els Brothers in Band presenten The very best of Dire Straits, un show on reviuen els grans èxits de la banda sonora dels vuitanta i noranta. Dissabte 18, 20h. Auditòrium de Palma.

  • Jazz do it! El Mallorca Gay Men’s Chorus prepara el seu viatge a Nova York amb aquest espectacle amb més de trenta cantants sobre l’escenari i banda de jazz en directe, un show on reviure figures com Frank Sinatra, Nina Simone, Ella Fitzgerald o música contemporània. Dissabte 18, 20.30h. Auditori Municipal de Porreres.

5.Dansa i circ

  • Es Cirquet. El Circ Bover presenta aquest espectacle de micro-circ dins d’una carpa on el públic podrà gaudir de màgia, malabars, clown o experiments en un show que fascinarà a públic de totes les edats. Dissabte 18, a partir de les 10.15h. Plaça Vella (Pollença).

  • Ballant Newton. La companyia Baal proposa aquest espectacle de dansa dirigit als més petits de casa on dos intèrprets, a través d’una senzilla escenografia, explicaran la relació entre força i moviment i el concepte de gravetat. Dissabte 18 i diumenge 19, 18h i 12h. Teatre Municipal Catalina Valls.

6.Pels més cinèfils

  • Jackie. El cineasta Bénédicte Darblay dirigeix aquest drama centrat en la figura de la senyora Kennedy durant els quatre dies següents a l’assassinat del seu marit, el president dels EUA John F.Kennedy el 22 de novembre de 1963.

  • El nacimiento de una nación. Narra la història real de Nat Turner, un predicador i ex-esclau que, després de presenciar autèntiques atrocitats, liderarà a la Virgina de 1831 una rebel·lió contra l’esclavitud.

  • Lo que de verdad importa. El film narra les aventures d’Alex, un noi que aterra a Nova Escòcia i on un jove amb càncer li mostrarà el camí per comprendre la seva nova realitat. El director Paco Arango està darrera d’aquest film en el que tots els beneficis recaptats es destinaran a campaments especials per infants amb malalties greus.

7.Per Menorca

  • El malentès. Albert Camus aterra al Teatre Principal de Maó de la mà de la companyia menorquina Mô Teatre amb aquesta obra en tres actes protagonitzada per Jan, un jove ric que decideix refer els llaços amb la família. Dissabte 18, 19h. Teatre Principal de Maó.

  • Si ha nevat. L’escriptor Paco Esteve presenta la seva darrera novel·la de ficció on elements històrics, periodístics i poètics es donen cita per apropar-nos la història de Jordi Llopis, qui ha pactat una treva amb la mort. Dissabte 18, 18h. Llibreria vaDLlibres (Ciutadella).

8.Aires eivissencs

  • Presentació ‘Muziko’. Fernando Monge i Pere Vergés presentaran aquest documental, una exploració personal del món de la música des de la perspectiva dels músics que viuen a Eivissa. Dissabte 18, 20.30h. Centre de Cultura Can Jeroni (Sant Josep)

  • Bar Bahar. Projecció de la pel·lícula firmada per Maysaloun Hamoud, un esclaridor retrat de la nova generació de dones àrabs. Divendres 17, 20.30h. Centre de Cultura Can Jeroni (Sant Josep).

9.A Formentera

  • Projecció ‘Astral’. El periodista Jordi Évole dirigeix aquest documental sobre el drama dels refugiats que tracten de travessar la Mediterrània a la recerda d’un futur a Europa. Diumenge 19, 20h. Sala de Cultura Cinema (Formentera).

  • Carl Th. Dreyer. Min Metíer. Projecció del documental firmat pel cineasta danès Torben Skojdt Jensen. Divendres 17, 20.30h. Casa del Poble (La Mola).

10. I la setmana que ve…

Des de Los Oficios Terrestres organitzen dues projeccions, treballs audiovisuals que exploren les relacions entre la diversitat funcional i la sexualitat, a través del documental ‘Yes, we fuck’ i del curtmentratge ‘Habitación’. Ambdues projeccions comptaran amb el posterior debat conduït per Soledad Arnau, filòsofa, activista i feminista. Més informació: Los Oficios Terrestres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.