Setmanari d'informació local - 138 anys

Les deu propostes per aprofitar al màxim el cap de setmana

7886

1.Salut i teatre!

  • (Qué)MUDA. L’artista argentina Marisol Méndez posa en escena aquesta obra teatral que explora les diferents situacions que es viuen quan es fa una mudança en una peça que combina teatre, dansa, teatre d’objectes, animació i música en viu. Divendres 10, dissabte 11 i diumenge 12, 20.30h. Teatre Sans (Palma).

  • Por. La companyia La Reforma versiona l’obra El pou cec, una tragicomèdia en dues parts d’Antoni Mus que fou guardonada el 1976 amb el Premi Bartomeu Ferrà i contextualitzada a la II República i a la Guerra Civil a Manacor, on fou rebuda com una peça rural, populista i renovadora. Divendres 10, 20h. Teatre de Manacor.

  • Vida i miracles de n’Aineta dels matalassos. Joan Manuel Albinyana dirigeix aquesta versió teatral de la novel·la d’Antoni Mus a cavall entre el realisme màgic i el rama rural on es retrata, amb humor i molta càrrega dramàtica, la societat mallorquina a través de n’Aineta, una jove que es queda orfe molt prest i que s’haurà de buscar la vida. Divendres 10, 20.30h. Teatre d’Artà.

  • La barca de pedra. La companyia Elixir Teatre presenta aquesta adaptació teatral de la rondalla mallorquina La reina captiva a través del llenguatge de titelles no convencionals en aquest espectacle apte per majors de 5 anys. Dissabte 11, 11h. Saló Parroquial (Pollença).

2.Algunes notes musicals

  • Joan Isaac. El cantautor català proposa un espectacle de poesia i cançons on combina el recital dels poemes del seu llibre Intimissimi amb una selecció de cançons del seu repertori, des de la mítica A Margalida fins temes del seu nou disc, Manual d’amor. Divendres 10, 20h. Centre Cultural Cap Vermell (Capdepera).

  • Pacífico Atlántico. El multi-instrumentalista mallorquí Carles Grimalt presenta el seu nou treball discogràfic, un disc conceptual on s’ajunten el lèxic mariner amb històries succeïdes a alta mar. A l’espectacle l’acompanyen sis músics (vent, pianos, acordió i guitarres) i la la veu recitada d’Emmi Finozzi. Dissabte 11, 19.30h. Teatre de Manacor.

3.Pels més cinèfils

  • Moonlight. El cineasta Barry Jenkins firma aquest film, una història atemporal de relacions humanes i autodescobriment que narra la vida d’un jove que creix als suburbis de Miami, un autèntic retrat vital de la vida afroamericana contemporània.

  • Felices sueños. Turín, 1969. La ídil·lica infantesa de Massimo es trenca per la misteriosa mort de la seva mare, una pèrdua brutal que el nin es nega a acceptar. Vint anys després, Massimo és un intrèpid reporter de guerra que es veurà forçat a reviure traumes del passat.

  • Tarde para la ira. Madrid, 2007. El Curro entra a presó després de participar a un atracament d’una joieria. Quan, vuit anys després, surt de presó per emprendre una nova vida es troba una situació inesperada i a un desconegut amb qui s’enfrontarà als fantasmes del passat.  

4.Priscilla, reina del desierto

Basat en la pel·lícula de 1994 i guanyadora d’un Oscar, The adventures of Priscilla Queen of the desert és un musical molt guardonat on Priscilla narra les divertides experiències de tres artistes drag que travessen el desert australià a l’autobus que dóna nom al musical. Amb la mateixa posada en escena original amb la que fou estrenat a Londres, el musical presenta 40 artistes sobre l’escenari i una banda sonora que fusiona els èxits més ballats (i ballables!) de la història. Divendres 10, dissabte 11 i diumenge 12, 18h i 22h. Auditòrium de Palma

5.De rialles i un aniversaris

  • Luís Álvaro. La gent de Trampa Teatre s’ha proposat ‘segrestar’ còmics de nivell, i un d’ells és el guionista i còmic de stand up, Luis Álvaro, qui també col·labora al programa d’Andreu Buenafuente i és còmic fixe a la cantera de Comedy Central. Presentarà ‘El genio loco de la comedia’, un monòleg mai vist de ritme trepidant. Divendres 10, 23h. Sala Trampa (Palma)

  • Género fresco. Patricia Sornosa és el darrer fitxatge de Comedy Central i ara presenta aquest espectacle on retrata els assumptes que més la irriten amb un humor combatiu evidenciat al monòleg Género fresco. Diumenge 12, 19h. Espai Jove Sa Congregació (sa Pobla)

  • Aniversari La Tertúlia. Ja fa un any que la Tertúlia Cafè començà el seu projecte i volen celebrar-ho amb una festa on hi haurà música en directe a càrrec d’Aina Zuazaga i Jordi Tugores, amb versions que van del swing al pop més modern. Divendres 10, 19h. La Tertúlia Cafè Teatre (Palma)

6.De xerrades i cafè

  • Gènere, memòria i cultura audiovisual al 1r franquisme. Presentació del llibre ‘Género, memoria y cultura visual en el primer franquismo’, a càrrec de la seva autora Maria Roscón, qui aborda la construcció i recepció de les identitats de gènere durant el primer franquisme a través de materials culturals de la vida quotidiana, com àlbums familiars, revistes, fotogrames, disseny d’objectes o arquitectura. Divendres 10, 19h. Los Oficios Terrestres (Palma).

  • Contes i reflexions: fluidesa de gènere a les criances. El sociòleg i activista trans Lucas Platero presenta tota una col·lecció de narrativa infantil i juvenil, contes de nines amb penis i de nins amb vulva, de primers amors, de famílies amb dues mares. Ens submergim en el treball de l’editorial Bellaterra i del propi Lucas Platero, qui crearà un espai on intercanviar experiències i estratègies, recursos educatius i llibres. Dissabte 11, 13h. Los Oficios Terrestres (Palma).

7.Per Menorca

  • Temps. L’humor de Quim Masferrer aterra a Ciutadella i proposa un espectacle teatral on el propi Masferrer interpreta un personatge que s’enfronta a una situació límit, la seva mort, amb sentit de l’humor. Dissabte 11, 20.30h. Teatre Calós (Ciutadella).

  • Impro a la carta. La companyia menorquina Teatre de Xoc estrena el seu nou espectacle de teatre d’improvisació, una comèdia fresca de receptes improvisades on el públic tindrà un paper determinant. Divendres 10, 21h. Orfeó Maonès (Maó).

8.Aires eivissencs

  • Narco. La companyia Tschock l’intèrpret, Serafí Quevedo, és crític amb l’individualisme actual i mostra un personatge integrat a la parla catalana i que lluita per ser acceptat a una societat on ser narcolèptic no és tan poc comú com pensem. Dissabte 11, 21.30h. Centre Cultural Can Ventosa (Eivissa).

  • Trobada popular. En el marc de les festes de Sant Antoni se celebra aquesta trobada musicocultural a càrrec de l’Associació Cultural Valenciana i l’Escola Municipal de Música de Sant Antoni. Dissabte 11, 12h. Passeig de la Mar (Sant Antoni).

9.A Formentera

  • Formentera amb Síria 2017. Taller creatiu amb materials reciclats el proper divendres 10 i l’endemà, apertura del punt de venda i taller de sabó d’Alep. Divendres 10 i dissabte 11, 18h i 11h, respectivament. Centre Tur Gabrielet

  • Comanchería. Un pare divorciat i el seu germà -un ex-presidiari- es dirigeixen a Texas amb l’objectiu de realitzar una sèrie de robaments a sucursals bancàries per aconseguir els diners suficients com per salvar la granja familiar. Divendres 10, 21.30h. Sala de Cultura - Cinema (Formentera)

10.I la setmana que ve…

La llibreria Drac Màgic acull el proper divendres 17 de febrer la presentació del llibre ‘Montserrat Roig, memòria viva’, a càrrec de l’autora del llibre, Aina Torres i amb la presentació de Lila Thomàs. Torres és poeta, escriptora i periodista , treballant a Televisió de Catalunya, Edicions 62, al digital cultural Núvol o a l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural.




Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.