Setmanari d'informació local - 138 anys

Deu propostes culturals per gaudir del millor cap de setmana

7716

1.Salut i teatre!

Reina Juana. L’actiu Concha Velasco es transforma en Juana de Castilla en aquesta, personatge històric conegut com Juana ‘la Loca’ que, en aquest monòleg, desmunta els tòpics bastits sobre la llegenda de la dona de Felip l’Hermós, de la filla de Ferran el Catòlic, mare de Carles V i, davant tot, dona lúcida. Divendres 3 i dissabte 4, 20 h. Teatre Principal de Palma.

El gegant, la donzella i el fill del pescador. La Fornal proposa aquest espectacle inspirat en la rondalla El fill del pescador, de Mossèn Antoni Maria Alcover, on un pescador compulsiu es veu implicat en un conflicte que pot pagar amb la mort o entregant el seu fill a un gegant. Obra especialment apta pels més petits de casa. Dissabte 4 i diumenge 5, 12 h i 18 h. Teatre Municipal Catalina Valls.

2.Algunes notes musicals

Cal que neixin flors. Després de conèixer l’obra de Bartomeu Mestre, el músic Bernat Bauçà creà aquest projecte que es nodreix de música variada i de cançons reivindicatives que recuperen autors de la Nova Cançó, com Jaume Sisa, Guillem d’Efak, Lluís Llach, Raimon o Joan Manuel Serrat. Divendres 3, 20 h. Fàbrica Ramis (Inca).

Tomeu Penya. El cantautor de Vilafranca, acompanyat pel músic Simó Rabassa, prepara una intensa gira d’hivern amb el seu nou espectacle, “Íntim”, amb el que recorrerà les Illes, el Principat i Andorra en un format ple de noves cançons i gran dosis d’humor. Divendres 3, 20 h. Espai 36 (Sant Llorenç des Cardassar)

Jazz Do It! El Mallorca Gay Men’s Chorus encarrila el seu viatge a Nova York del proper mes de juny per actuar al Lincoln Center amb aquest espectacle amb més de 30 cantants i banda de bazz en directe, rescatant ritmes dels anys 40 i 50, figures com Frank Sinatra, Ella Fitzgerald o Nina Simone i una selecció de música contemporània. Diumenge 5, 19.30 h. Teatre Sa Unió (Son Servera)

3.Operàmida

Diabolous in Música presenta aquest espectacle interactiu operístic per a tots els públics, amb un argument que els propis espectadors podran triar. Agafant uns dibuixos animats com fil conductor, cada una de les escenes enllaça amb les altres gràcies a un melòman que guia el públic per una història que es desenvoluparà segons les suggeriments dels espectadors. Dissabte 4, 19 h. Teatre Principal de Santanyí

4.Fira de la Flor d’Ametller

Celebrada des del 2010, la Fira de la Flor d’Ametller arriba a la setena edició, i la possessió de Ses Cases de Ca s’Hereu (Son Servera) són el lloc escollit per acollir aquesta fira dedicada a l’ametlla i a tots els productes relacionats amb aquesta fruita: cosmètics ecològics, perfums, artesania floral, espelmes, sabons, cates i molts altres productes podran ser tastats pel gran públic el proper diumenge 5 a partir de les 9.30 h.

5.Per què em vestesc de negre si estim tant la vida?

Es Baluard presenta una revisió de l’obra de l’artista Teresa Matas a partir de la selecció de peçes essencials per entendre un treball introspectiu de recerca des d’un jo entre la fragilitat i la fortalesa. L’artista du treballant des dels anys 70 i ha tingut una trajectòria independent, passant per diferents formats i tècniques. La direcció de la selecció de peçes corr a càrreg de Nekame Aramburu, mentre Miquel Martorell s’encarrega del disseny escenogràfic.

6.Pels més cinèfils

Manchester frente al mar. Pel·lícula que narra la història dels Chandler, una família de classe obrera que viu a Massachusetts que es veu trastocada després de la mort de Joe, ja que Lee assumeix el paper de tutor legal del seu nebot i es veu immers en un passat tràgic que va portar-lo a separar-se de la seva dona Randi i de la comunitat on va néixer i créixer. 

Múltiple. Tot i que Kevin li ha demostrat a la seva psiquiatra que té 23 personalitats diferents, encara li queda una per emergir decidida a dominar la resta. Obligar a segrestar tres adolescents encapçalades per Casey, Kevin lluita per sobreviure contra totes les seves personalitats i la gent que l’envolta, a mesura que les parets dels seus compartiments mentals cauen.

El dia més feliç d’Olli Mäki. L’estiu de 1962, Olli Mäki aspira al títol de campió del món de pes ploma en boxa. A tot arreu, tant en el camp com a Hèlsinki, li prediuen un futur ple d’èxit. Només ha de perdre pes i concentrar-se. Però, hi ha un problema, Olli s’ha enamorat de Raija. Més informació: www.cineciutat.org

7.Per Menorca

Col·loqui ‘El Brexit i Trump’. La Fundació Rubió Tudurí organitza un col·loqui amb tres diplomàtics -Fernando Schwartz, Jorge Dezcallar i José Luís Dicenta- per tractar les conseqüències del Brexit i de l’arribada de Donald Trump a la Casa Blanca. Divendres 3, 19.30 h. Museu de Menorca (Maó)

Tribut The Rolling Stones. Les guitarres i les lletres dels Rolling Stones a l’escenari del Jazzbah, on clàssics com ‘Satisfaction’, ‘Angie’ o ‘Miss you’ reviuran la banda de Mick Jagger i companyia. Dissabte 4, 23.30 h. Bar Jazzbah (Ciutadella)

8.Aires eivissencs

Este vino está de muerte! Què tenen en comú un crític teatral, un assassí, un llunàtic i dues entranyables velletes? El canal de Panamà. A ‘¡Este vino está de muerte!’ tots els personatges voldran visitar aquesta obra d’enginyeria en una trama plena de malentesos, embolics, sorpreses i rialles. Divendres 3, dissabte 4 i diumenge 5, 20 h. Centre Cultural Can Ventosa (Eivissa)

Exposició Migracions i fronteres. La sala d’exposicions de Can Jeroni inaugura aquesta mostra fotogràfica, titulada ‘El viatge incert: conflictes i migracions’, amb instantànies captades per l’òptica de José Palazón. Divendres 3, 19.30 h. Sala d’exposicions Can Jeroni (Sant Josep)

9.A Formentera

Idò mata’ls. El cicle ‘El 7 al 6’ proposa aquesta obra teatral on Javier Riera retrata una altra història de gàngsters pagesos. Divendres 3, 20.30 h. Casa del Poble de la Mola (Formentera)

Excursió en bicicleta. La gent de Formentera Marxa organitza aquesta excursió en bicicleta pels camins verds de l’illa, adreçada especialment a joves d’entre 8 i 17 anys. Dissabte 4, 10 h. Plaça de Sant Ferran (Formentera)

Nabucco. Nabucco és una òpera en quatre actes amb música del compositor Giuseppe Verdi (Bussetto, 1813–Milà, 1901) i llibret de Temístocle Solera (1815-1878), basada en l'Antic Testament i l'obra Nabuchodonosor de Francis Cornue i Anicète Bourgeois. Dissabte 4, 20 h.  Sala de Cultura Cinema (Formentera)

10 - I la setmana que ve…

El proper dijous 9 de febrer a les 21 h l’Arxiu Municipal de Palma acull la presentació del llibre 'La Casa del Poble i el moviment Obrer a Mallorca (1900 - 1936)', el recull de totes les ponències presentades amb motiu de les Primeres Jornades sobre la Història del Moviment Obrer a Mallorca i que vindiquen la importància de la Casa del Poble. Hi intervendran l’historiador i coordinador del volum, David Ginard, coordinador del volum; la membre de les Fundacions Ateneu Pere Mascaró i Emili Darder, Lila Thomàs; el director General d’Innovació i Recerca, Josep Lluís Pons; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma; i moderarà l’editora Maria Muntané.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.