Setmanari d'informació local - 138 anys

Deu recomanacions culturals per gaudir del millor cap de setmana

7248

1.Salut i teatre!

  • Cendres: Cartografies de l’exili. La companyia La Polar proposa al seu primer projecte la recerca de l’exili amb una mirada documental, donant veu a dones anònimes que sintetitzen centenars de vides i trajectòries on la protagonista no és la Guerra Civil sinó les persones, els seus reptes, desitjos i vicissituds. Divendres 13 i dissabte 14, 19h. Teatre Municipal Catalina Valls.
  • Ningú no va als aniversaris a l’estiu. Què es fa amb tots els sàndwitxos que no es menjen als aniversaris d’estiu? Aquesta coproducció del Teatre Principal i de l’artista esporlerina Lluki Portas és una festa on, a través del teatre i del vídeo, es convida el públic a fer un collage, un joc entre la innocència i els problemes existencials. Divendres 13, 20h. Teatre d’Artà.
  • Un matrimoni a Boston. El Somni Produccions presenta aquesta peça teatral on tres personatges femenins intenten sobreviure a la societat puritana de finals del segle XIX. Obra dirigida pel manacorí Rafel Duran, amb interpretació de Lluqui Herrero, Agnès Llobet i Maria Bauçà. Divendres 13, 20.30h. Club Pollença.

2.Algunes notes musicals

  • Bleda & San Josex. PalmaFolk presenta el nou espectacle de Carles Sanjosé, ànima del grup Sanjosex, i de l’acordionista diatònic Carles Bleda, on ambdós revisaran el cançoner oral Càntut de les comarques de Girona juntament amb la violinista Coloma Bertran i el multiinstrumentalista Jordi Casadesús. Dissabte 14, 20h. Teatre Mar i Terra
  • Amancio Prada. Els melòmans tenen una cita amb la música més sentida gràcies a un recital de cançons d'Amancio Prada, de poemes dels primers trobadors galaicoportuguesos i el Romancer, Sant Joan de la Creu, Santa Teresa de Jesús, María Zambrano, Rosalía de Castro, García Lorca, Rabindanah Tagore, García Calvo, i el propi Amancio Prada. Divendres 13, 21.30h. Església de Sa Pobla.

  • Ska Bottom Boat. El ska clàssic instrumental de Mallorca es dóna cita aquest dissabte al Maraca Club de Palma, on també hi haurà espai per vibrar amb els ritmes practicats pel cantant del grup Dinamo, DJ Federico Fossati. Dissabte 14, 23h. Maraca Club (Palma).
  • Tomeu Penya. El cantautor mallorquí prepara una intensa gira d’hivern amb el seu nou spectacle, un nou format farcit de cançons i grans dosis d’humor on comptarà amb l’acompanyament musical de Simó Rabassa. Diumenge 15, 19h. Sa Societat (Calvià)

3.Dansa i espectacles

  • Nadère Arts Vivants. La companyia canadenca presenta a Can Monroig la performance Di(X)Parue, un assaig escènic inspirat a la fenomenologia, en la relació entre subjecte i objecte i la separació entre l’ànima i el cos, en un diàleg corporal entre la performer i l’espectador. Dissabte 14 i diumenge 15, 19h. Can Monroig (Inca)

  • Ball de mostra. L’Escola de Música i Danses de Mallorca proposa aquesta mostra de ball i cavallets cotoners, l’origen dels quals es remunta a les solemnes processons o autos sacramentals de l’Edat Mitja fins el 1777, quan Carles II va suprimir-los. Diumenge 15, 12h. Plaça Santa Pagesa (Palma).
  • Arrels II: Històries de Marjaleres. Aquesta obra sonora pretén visibilitzar i posar en valor les dones marjaleres d’entre 75 i 90 anys de sa Pobla, sonoritats que formaran part d’un documental sobre aquestes pobleres que retraten un poble rural que ha viscut una gran transformació social. Guió i direcció de Maria Antònia Crespí, Antoni Caimari, Antònia ‘Mussola’ i Josep Luque. Diumenge 15, 19.15h. Espai Sa Congregació (Sa Pobla)
  1. Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears

Arriba una nova edició del Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears, un combat a 3 assalts en què 4 dramaturgs de les Balears lluitaran per fer-se amb el títol de campió amb els seus textos i la paraula com a úniques armes. 12 reconeguts actors i actrius de les Illes i de Catalunya seran els encarregats de dur aquests textos a escena. Divendres 13 i diumenge 15, 20h. Teatre Mar i Terra.

5.Festes de Sant Sebastià 2017

Pregó i concert de Cap Pela, concert Palma 40 Pop, sortida de gegant i capgrossos, batucada, ball de mostra, Drac de na Coca… La prèvia a les festes de Sant Sebastià s’engega aquest divendres amb la lectura del pregó infantil d’en Tianet i na Tianeta a càrrec de la companyia Paradís i del pregó de festes del grup a Cap Pela. Des d’aquell moment, se succeïran deu dies que té el punt àlgid el dijous 19, amb més de 30 concerts repartits per la ciutat. Més informació: www.palma.cat

  1. Pels més cinèfils

  • La, la, land. La guanyadora de 7 Globus d’Or i una de les pel·lícules favorites a guanyar els Òscars del 2017 aterra als cinemes per narrar-nos una tempestuosa història d’amor entre l’aspirant a actriu Mia i el músic de jazz Sebastian, que es veurà obstaculitzada per l’afany de triomf dels protagonistes.

  • Underworld: Guerres de sang. A l’inframón, els vampirs i licàntrops reprenen noves forçes i protagonitzen una encarnissada guerra secreta mentre els humans queden relegats a servir només com aliment, però Selene haurà de detenir la batalla.
  • David Bowie Is. Coincidint amb el primer aniversari de la mort de l’artista arriba aquest documental que explora els processos creatius de Bowie com un innovador musical i una icona cultural, rastrejant el seu estil camaleònic i la reinvenció artística sostinguda durant cinc dècades. Més info: www.cineciutat.org

7.Aires eivissencs

  • Escuadra cap a la mort. Peça teatral que relata la història de sis militars destacats en algun lloc d'Europa durant la Tercera Guerra Mundial a una missió d'extrem perill amb poques possibilitats de sobreviure sota les ordres del comandant Gobán, a qui assessinen pel seu tracte despotisme. Dissabte 14, 21.30h. Can Ventosa (Eivissa)

  • Concert Medina Azahara. A la XIV festa Anem de palanca! es retrà homenatge a la música de les dècades dels 60 i 70 per culminar la nit amb una actuació en directe del mític grup de rock andalús Medina Azahara. Dissabte 14, 23h. Carpa Ses Fonts (Sant Antoni de Portmany)

8.Per Formentera

  • Volen, volen. La companyia Mariàntonia Oliver presenta aquest màgic i participatiu espectacle infantil dirigits a criatures de 3 a 7 anys. Dissabte 14, 17.30h.  Sala de Cultura Cinema (Formentera)

  • La Traviata. Emissió en directe des de l’Opera Nacional de París de La Traviata, obra imperenne del compositor italià Giuseppe Verdi basada en la vida d’una cortesana parisina, Alphonsine Plessis. Dissabte 14, 20h. Sala de Cultura Cinema (Formentera)

9.A Menorca

  • Gira d’Amoramort. El cantautor ciutadellenc Guillem Soldevila oferirà un concert únic dintre de la gira de presentació del seu nou disc Amoramort i ho farà acompanyat del baixista Lluís Gener i la violinista Violant Menorca. Dissabte 14, 21h. Auditori de Ferreries.

  • Teatre Portàtil. Els germans Largo proposen aquest festival de microteatre amb repeticions de les peçes cada 30 minuts, amb representacions repartides pel Claustre del Carme, l’Ajuntament, el Teatre Principal, Ca ‘Oliver i Can Victory. Divendres 13, 19h. Maó.

10.I la setmana que ve…

Encalentim motors per celebrar l’endimoniada festa de Sant Antoni a través de la geografia illenca, amb contacontes, projectes educatius com Mil Dimonis, conferències, xerrades, concerts, ballades, glosades i torrades arreu per celebrar la festivitat més important de l’hivern. Més informació: www.dbalears.cat

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.