Setmanari d'informació local - 138 anys

Crònica de la crisi de Lloseta

Pepi Gonzalez: «Va ser molt absurd renunciar a un govern d'esquerres»

5572

Després de les eleccions del maig de 2015, PSOE i PI, varen arribar a un acord mitjançant el qual el PI es faria càrrec de la batlia durant tota la legislatura. El PSOE, malgrat tenir un regidor més que els regionalistes (4 del PSOE per 3 del PI) varen prendre aquesta decisió. Un dels motius que podrien explicar-la seria l'escissió patida el febrer del 2015 a partir de la qual es va crear SI (Socialistes Independents) que va fer 2 regidors amb només uns mesos d'existència. El PP i MÉS, per la seva part, varen obtenir dos regidors cada un. La dimissió d'ahir del batle i dels quatre regidors del PSOE deixen les coses com just després de les darreres eleccions municipals.


Pepi González, cap de SI destaca en declaracions al dBalears que les eleccions de maig del 2015 els partits progressistes varen obtenir 8 de 13 regidors. A partir d'aquest fet, considera «molt absurd renunciar a un govern d'esquerres» i encara no s'explica «com és que el PSOE va acceptar l'acord» si bé creu que hi podien haver influït «raons personals» per mor de l'esmentada escissió. Preguntat sobre si el perfil del PI de Lloseta podria haver facilitat un acord on el PSOE es pogués trobar més còmode que amb altres formacions del municipi, González ha afirmat que: «Justament el PI de Lloseta és dreta total, ni tan sols és centredreta» i ha recordat que «la seva màxima obsessió ha estat carregar-se la política cultural duta a terme els darrers anys que havia estat molt destacable i profitosa, amb el consentiment del PSOE» ha afegit. Gonzalez aposta perquè, a partir d'ara, es doni un escenari que pugui possibilitar un govern progressista a l'Ajuntament.

En aquest moment Lloseta té un govern provisional. A partir de dilluns que ve, hi haurà un període de 10 dies per a elegir nou batle. En cas de no haver-hi acord, la primera vara correspondria a un regidor del PSOE en haver estat el partit més votat a les darreres eleccions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.