Setmanari d'informació local - 138 anys

Les entitats palmesanes recorden les seves demandes al futur nou Govern

649

La Federació d’Associacions de Veïns de Palma ha demanat que el futur govern de Cort no oblidi qüestions «tan importants com la reforma integral de la policia municipal», tot i valorar i reconèixer «la feina i l’esforç que estan fent».

L'entitat ha emès un comunicat després que el PSOE, MÉS per Palma i Som Palma hagin fet públic un document amb les 30 primeres accions «a cost zero» que durà a terme el nou govern municipal.

La federació destaca la necessitat d'una reforma integral de la policia municipal, «que impossibiliti l’aparició de nous casos de corrupció, apartant del cos de manera definitiva i sense dubtes els policies corruptes, i reposant la figura del policia de barri».

Des de l'entitat, a més, aposten per la imposició d’una taxa mediambiental a tots els visitants que pernoctin a Palma «per tal de compensar de manera justa la despesa de tots els serveis que posam al seu abast, i als quals ara sols feim front els ciutadans de Palma».

Altres mesures «imprescindibles»

Per a l'associació és necessària, també, la modificació de l’actual Ordenança d’ocupació d’espais públics, per tal de «reordenar» les terrasses, places i carrers, «amb criteris de proporcionalitat i sentit comú», donant prioritat als ciutadans i «evitant els conflictes actuals entre els restauradors i els veïnats, arbitrant a favor dels interessos generals i no dels particulars».

Així mateix, consideren una prioritat fer un nou concurs públic «clar i transparent» per atorgar de bell nou la concessió de l'hotel del palau de congressos.

En el comunicat també es demana la suspensió cautelar durant tota la legislatura de llicències d’ampliació de clubs nàutics, o de noves llicències, en tot el litoral marítim de la nostra ciutat. Amb un tractament especial clar i definitiu per al port del Molinar.

'Al Molinar, Port Petit' envia una carta als partits

La plataforma 'Al Molinar, Port Petit' ha enviat aquest dijous una carta a les diferents formacions polítiques que tendran representació al futur consistori municipal. A l'esmentada carta es demana que, un cop conformats els òrgans de govern de les diferents administracions, s'actuï amb celeritat en dos fronts: en la paralització i rebuig del projecte d'ampliació; i en crear una Taula de Treball «per fer realitat el compromís signat per tots els partits que previsiblement formaran els nous governs, que es comprometia a la rehabilitació tant de l'edifici com de la resta de les instal·lacions, i a la continuïtat del passeig».

De fet, cal recordar que un dels punts acordats pels tres partits és el «rebuig de qualsevol tipus d’ampliació d’espais portuaris, sense informes d’estudi d’impacte ambiental i consens ciutadà, criteri que s'aplicarà a qualsevol tipus d’intervenció urbanística». Als acords fets públics s'especifica el compromís de l’Ajuntament de no cedir «als interessos especulatius que amenacen el Molinar, el Jonquet i el Moll Vell».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.