Setmanari d'informació local - 138 anys

Drons i rastrejos a les xarxes socials per detectar festes il·legals per Nadal

El Govern utilitzarà quatre drons i realitzarà rastrejos a xarxes socials per a identificar festes il·legals durant el pont de desembre i les vacances de Nadal, fins al dia de Reis, segons ha anunciat aquest dimecres la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro.

Aquests drons, que actualment s'utilitzen per al rescat de persones, cobriran les quatre illes i funcionaran com a «objectes complementaris» als efectius de la Policia Local i la Guàrdia Civil, mentre que els rastrejos a xarxes socials facilitaran als agents la identificació de festes organitzades amb antelació.

«Evidentment, no es pot entrar en un domicili particular sense un ordre judicial, però els agents han pogut trobar alternatives per a detectar incompliments sense envair el domicili», ha manifestat en una roda de premsa Castro, qui ha precisat que el rastreig en xarxes socials facilitarà aquesta tasca.

Per part seva, la delegada del Govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, ha remarcat que «els agents poden tocar una porta, poden vigilar i poden investigar», encara que ha precisat que «la major recerca és la de cadascun dels ciutadans, perquè la pandèmia mata, i això és una evidència».

«Si algú considera que una festa paga la mort de desenes de persones, davant aquesta aberració, ens mantendrem vigilants», ha assegurat Calvo, qui també ha subratllat que l'incompliment de les mesures establertes a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, «condemna a tots els ciutadans».

«No hi haurà un agent darrere de cada persona, però és important que siguem conscients de quantes vides hem de perdre fins a tornar a la normalitat que teníem abans», ha dit la delegada. «Cal ser conscient que qui incompleixi les normes estarà atemptant contra la seva vida però, sobretot, contra la dels altres», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.