Setmanari d'informació local - 138 anys

La reurbanització de Rafael Rodríguez Méndez tendrà més espai per a bicicletes i vianants

18171

El regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, i la coordinadora general de l'àrea, Virginia Abraham, han presentat aquest dimecres el projecte de millora i reurbanització del carrer de Rafael Rodríguez Méndez de Palma que donarà més espai a vianants i ciclistes.

Segons ha explicat Romero aquest projecte, que «suposa una millora pel que fa a l'arbrat del carrer», permetrà «observar el disseny de la Palma dels pròxims anys en carrers similars, de 20 metres d'ample». El projecte contempla la reurbanització de tot el carrer, des de la seva connexió amb la plaça de Madrid fins a la plaça d'el Fortí i amb ell es donarà més espai als vianants, amb voreres més amples i accessibles, i als ciclistes, amb la construcció d'un carril bici.

A més, Romero ha assenyalat que s'ha triat prioritzar aquesta actuació pel mal estat de l'arbrat actual, amb gran inclinació en alguna de les posicions per la seva proximitat a les façanes dels edificis. «Les noves posicions s'allunyen de les façanes el que permetrà arbres de major qualitat en el futur» ha afirmat el regidor que també ha explicat que s'aplicarà el sistema de sòl estructural.

Aquest és un sistema que permet «un major drenatge i dóna més espai als arbres per desenvolupar les arrels, la qual cosa redunda en un major benefici per al seu creixement i una reducció de danys a tercers», ha dit. El regidor ha dit que el nou disseny mantendrà els tres carrils de circulació actual, reduint la seva amplària de 3,34 a 2,90 metres «el que permetrà pacificar el tràfic i reduir la velocitat dels cotxes».

El regidor també ha anunciat que el projecte elimina 21 places d'aparcament (els situats en la vorera dels nombres imparells). En aquest sentit, ha explicat que s'està estudiant amb el districte i les associacions de veïns la ubicació de noves places d'aparcament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.