Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort duplica la inversió per a la prevenció del moscard tigre respecte a l'any passat

10408

Aquest dijous s’ha presentat al parc infantil de Son Moix Negre l’inici de la campanya de prevenció del moscard tigre, que té lloc entre els mesos de maig i setembre i que suposa una inversió de 55.000 euros amb un programa que atendrà les necessitats de tota la població de Palma.

El programa d’enguany preveu un tractament molt específic als col·legis i centres de Salut i Unitats Bàsiques com a espais prioritaris i també a la resta de barriades. Una de les novetats d’enguany és que el programa incorpora xerrades informatives orientades a veïns i a associacions de barriades i també a gestors de finques per tal d’assessorar a totes les finques de Palma que tenen molts de jardins.

En aquest sentit el tècnic d’equip de prevenció de plagues, Alberto Chordà, ha explicat que el moscard tigre cria a espais d’aigua molt petits i per això enguany es farà una formació específica perquè els veïns i veïnes contribueixin a la prevenció als espais privats. «L’Ajuntament fa tractaments preventius al 100% d’embornals i altres hàbitats a espais municipals; a la vegada enguany informarem a la gent perquè faci accions que evitin que aquest moscard proliferi a espais privats», ha explicat i ha recordat que el 80% del moscard tigre cria a espais privats i ho fa a espais d’aigua molt petits.

Nova concessió per a prevenir les plagues

La regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín ha explicat que el moscard tigre «no té fronteres» i ha recordat l’aposta de l’equip de govern per a lluitar contra les plagues. «Ahir aprovarem a Junta de Govern el plec per a la nova contractació del servei de plagues per un import de 55.000 euros; duplicam la quantitat de l’any passat i aquest esforç s’ha de reconèixer», ha dit. La regidora ha explicat que a més els plecs obligaran a l’empresa a donar tot tipus de serveis i no es jugarà amb les rebaixes. «No volem rebaixes en salut pública», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.