Setmanari d'informació local - 138 anys

Prop de 300 tallers destinats a prevenir i conscienciar davant la violència masclista

8854
El regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina.

L'Ajuntament de Palma ha presentat aquest divendres prop de 300 tallers amb un total de 7.000 places disponibles destinats a prevenir la violència masclista i potenciar la igualtat de gènere, pels quals ha destinat un pressupost de 35.000 euros.

Aquests tallers, que estan destinats als alumnes dels centres escolars i instituts i d'associacions,
segons han indicat des de Cort, reben el doble del pressupost que fa dos anys i tripliquen l'oferta de l'anterior legislatura. El regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, ha explicat la importància d'aquests tallers per lluitar contra les desigualtats i construir una nova cultura sense diferències de gènere. Per la seva banda, la directora general de l'àrea, Lucía Segura, ha detallat que els tallers, que s'oferiran a través de la plataforma Palma Educa, s'engloben en 14 tipus.

Entre ells, ha destacat el de prevenció i detecció de l'abús sexual infantil, que consta d'un contacontes, un taller per a educadors i un altre per a adults; vuit tallers d'igualtat i prevenció contra les violències masclistes, dels quals hi ha un taller específic per a n
ins d'educació infantil i primària i uns altres sobre les noves masculinitats o mites sobre la violència masclista en la parella i el mite de l'amor romàntic.

També es realitzaran tallers sobre relacions igualitàries i prevenció d'agressions sexistes i sexuals, pel que fa als quals han destacat la importància de tenir un canal obert de comunicació amb els joves, espais de discussió, d'intervenció sobre el que és correcte i el que no, relacionats amb tots els temes, i especialment a la sexualitat, per prevenir possibles agressions. Una altra de les àrees serà la de diversitat afectiu sexual i de gènere, per complementar la tasca en la sensibilització en igualtat i prevenció de la violència masclista fent incidència en la sensibilització cap a la diversitat afectiva sexual i d'identitat de gènere.

'No, i punt!'

D'altra banda, l'àrea d'Igualtat ha programat com a part del projecte 'No, i punt!', 13 tallers d'autodefensa per a dones amb l'objectiu que prenguin consciència de les situacions de violència masclista i t
enguin capacitats d'elecció i acció davant una agressió sexual.

Els tallers s'impartiran al Centre Flassaders i en els casals de barri, però també a la seu de les entitats socials que ho sol·licitin. Totes les activitats són gratuïtes.

Aquests tallers d'autodefensa t
endran una durada de sis hores repartides en tres jornades i pot inscriure's qualsevol dona major de 16 anys i independentment de la seva forma física.

L'any passat, aquests tallers
tengueren una gran acceptació, de manera que no es va poder atendre tota la demanda i unes 30 dones quedaren en llista d'espera. El perfil majoritari de les dones inscrites va ser d'entre 20 i 40 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.