Setmanari d'informació local - 138 anys

Ensenyat: «Llull és la figura més universal de Mallorca»

7130
El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat. | E.P.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha assegurat que «hi ha un intent de demonizar el turisme vacacional, dient que és el culpable de la saturació», però, segons afegeix, la qual cosa té Balears és un model que «està en procés de revisió» dins del que «també s'haurà de parlar del 'sol i platja'».

En una entrevista concedida a l’agència de notícies Europa Press, Ensenyat ha posat l'accent que s'ha de treballar en «zones degradades com a Punta Balena o l'Arenal» i ha destacat que no creu que el lloguer vacacional, que és «un fenomen europeu i a nivell mundial», suposi «una competència real» al sector hoteler de Balears.

D'aquesta manera, assegura que tots estan «d'acord en què s'ha de regular» però ha de veure's «com» ja que, segons on, «hi ha un problema important, sobretot, quant a l'accés a l'habitatge, com a Eivissa quan comença la temporada turística». «Cal diferenciar», emfatitza, «on existeix un problema seriós i on funciona com a estímul».

«A Mallorca», continua, «les zones més problemàtiques estan identificades, en segons quines parts de l'àrea metropolitana de Palma i en determinades zones de costa, però, d'altra banda, suposa un estímul per a altres zones on aquest tipus d'oferta fa que la riquesa no solament vagi als touroperadores sinó que repercuteixi en els propietaris».

Respecte a les competències de promoció turística, que seran transferides al Consell, Ensenyat afirma que «tot depèn» de la quantitat que acabi sent transferida i que aquesta ha de «anar dirigida a definir el producte turístic». «Al fet que es faci promoció més enllà del sol i platja», diu.

Així, assenyala que la promoció pot destinar-se a definir i millorar el producte: "Arreglar camins, fomentar rutes gastronòmiques, de senderistes i cicloturistas". "No és el mateix arreglar un camí que anar a una fira i gastar-se un pastón", comenta.

Aeroport Ramon Llull

D'altra banda, diu que la seva proposició perquè el nom de l'Aeroport de Palma passi a ser Aeroport Ramon Llull obeeix al fet que aquesta instal·lació és un «signe d'identitat de la imatge Mallorca».


Segons defensa Ensenyat, «Llull és la figura més universal de Mallorca» i aquesta iniciativa té «la voluntat de perpetuar la seva memòria» i d'aquesta manera «també acostar» a tothom la seva figura, «relacionant-la amb l'illa, més enllà dels comes etílics».

Respecte a la desaparició del Consell de Mallorca, Ensenyat diu que és «un discurs mallorquí importat des de la península» i relacionat per analogia amb el paper que juguen les diputacions provincials. «Si li preguntes a un menorquí, a un eivissenc o a un formenterense, et diran que el que ha de desaparèixer és el Govern autonòmic», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.