Setmanari d'informació local - 138 anys

Un pont de germanor i solidaritat entre la plaça Major de Palma i l'avinguda Meridiana de Barcelona

1208

Aquest dimecres vespre, un milenar de persones ompliren la plaça Major de Palma de solidaritat amb la Via Lliure cap a la República Catalana que es farà a l'avinguda Meridiana de Barcelona aquest proper divendres, 11 de setembre.

L'acte començà amb l'actuació dels germans Martorell que a ritme de xeremia i tamborino encalentiren l'ambient. A continuació, voluntaris de les associacions convocants alçaren les lletres que composaven el lema de la convocatòria: «Som un sol Poble».

Tot seguit, encetà els parlaments el president de l'OCB, Jaume Mateu, que destacà que el procés sobiranista català és «escrupulosament democràtic».

A continuació la vicepresidenta de l'ASM, Agnès Ambròs, reclamà que la nació catalana inclou el País Valencià i les Balears i rebutjà les amenaces antidemocràtiques contra el procés sobiranista per part del govern espanyol.

Mercè Folch, en nom de l'Assemblea Nacional Catalana, agraí l'acte de suport a la Via Lliure i «la lluita i tenacitat amb que la societat civil de les Balears ha lluitat aquests darrers anys per defensar la llengua i cultura que compartim».

La darrera intervenció va ser a càrrec d'Antoni Infante, coordinador de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià. Infante va fer una encesa defensa dels Països Catalans en tant que nació, denuncià l'espoliació econòmica a que sotmet els territoris catalans l'estat espanyol i destacà que l'acte servia per reafirmar el compromís dels assistents amb la lluita en favor de la independència i conclogués que «sense independència no hi ha futur».

A la part final de l'acte, s'il·luminà amb espelmes el mapa dels Països Catalans, menter els germans Martorell interpretaven La Muixeranga, Els Segadors i La Balanguera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.