Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Assemblea de Docents manté la vaga indefinida i el rebuig a la LOMQE malgrat el canvi polític

692

L'IES Berenguer d'Anoia d'Inca acollia una nova trobada de l'Assamblea de Docents que servia per reiterar la seva acció d'oposició les polítiques educatives autonòmiques i estatals. El col·lectiu es desmarca de l’STEI mantenint la vaga indefinida i continua amb la campanya de votació contrària als nous horaris LOMQETambé han manifestat la confiança en els anuncis, en matèria educativa, dels partits que negocien el nou govern.

Els docents volen aprofitar els aires de canvi per assegurar que el curs vinent no s'apliqui la LOMQE a secundària i batxillerat. I justifiquen el rebuig dels horaris de la llei estatal, ja que consideren que aquests «representen una doble retallada de personal: En un context de retallades de plantilla ara veiem com més professorat perdrà la seva plaça o mitja jornada d'aquesta».

L’assemblea també va servir per constatar l’augment dels instituts que s’han oposat a l’aplicació de la nova llei educativa, fets pels quals el col·lectiu demana a la consellera Núria Riera que hi pensi i que ajorni l'aplicació de la LOMQE pel curs vinent.

Però suport de l'Assemblea ha anat més enllà ja que la trobada també ha servit per donar suport a la vaga indefinida dels treballadors de Movistar. Els representants educatius asseguren que «aquest col·lectiu de treballadors està donant una lliçó de dignitat amb una vaga indefinida de més de 60 dies per tres reivindicacions bàsiques: dues jornades de descans setmanals, un màxim de 8 hores de feina i un salari digne». La solidaritat econòmica amb aquest col·lectiu de treballadors es concretarà durant la pròxima setmana després d'una campanya informativa als centres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.