Setmanari d'informació local - 138 anys

La Mancomunitat salva esculls burocràtics i posa en marxa el projecte de camins

Una reunió de la Mancomunitat de la Serra de Tramuntana duta a terme aquesta setmana a Sóller, ha servit per posar fil a l’agulla d’un projecte finançat per l’Impost de Turisme Sostenible (ITS-Ecotaxa) que suposa una inversió de prop d’1,5 milions d’euros a una sèrie de camins públics de cinc municipis de la Serra.

El fet és que aquest projecte, finançat en la seva totalitat a càrrec de l’ITS va ser presentat de forma conjunta per la Mancomunitat la qual cosa ha impedit que fins ara s’hagi posat en marxa el procés de contractació atès que l’ens municipal no compta amb la infrastructura administrativa necessària per aquest procés.

Davant el preocupant retard que agafava aquest projecte l’Ajuntament de Sóller va sol·licitar una reunió urgent de la Mancomunitat per tractar el tema. Hi assistiren representants de diversos municipis tot i que els afectats són, a més de Sóller, Bunyola, Valldemossa, Banyalbufar i Puigpunyent.

Segons el regidor de Bens i Serveis de Sóller, Andreu Castanyer, en aquesta reunió ha quedat clar que el projecte no perilla i que els esculls burocràtics que pareixia que hi havia per posar-lo en marxa es podran salvar.

De fet durat la reunió el president de la mancomunitat, Andreu Bujosa, explicà que una vegada adjudicades les obres -per un procés en el que haurà d’intervenir alguns dels Ajuntaments implicats- les factures es podran remetre directament a l’Agència de Turisme que anirà així satisfent les successives certificacions d’obra.

Diagnosi

Un aspecte que encara pot retardar uns mesos l’inici de les actuacions és que la mancomunitat vol encarregar a una empresa externa, que també s’ha de contractar, la redacció d’una diagnosi de l’estat dels camins dels cinc municipis. El cost d’aquesta diagnosi també aniria a càrrec de la mateix inversió però és creu imprescindible abans de començar l’actuació comptar amb aquest pla.

Primer s’encarregarà una diagnosi dels camins.

Lloc que ha d’ocupar la terrassa, al passeig del torrent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.