Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pacte està a punt de perdre l’obra estrella de la legislatura: la rehabilitació del Defensora

El projecte estrella d’aquesta legislatura -la rehabilitació del teatre Defensora Sollerense- amb una inversió total de quasi 1.500.000 euros- està a punt de no poder-se dur a terme degut al retard en la posta en marxa de l’expedient d’Inversions sostenibles, en el que s’havia d’incloure l’aportació municipal al projecte. Es tracta d’una despesa a càrrec del superàvit municipal autoritzada de forma extraordinària pel Ministeri d’Hisenda mitjançant Reial Decret el mes de març d’enguany. Aquest expedient, que no es podia posar en marxa oficialment fins tenir el pressupost municipal del 2018 aprovat havia d’incloure, a més del Defensora, altres projectes menors. L’aportació municipal al teatre era de 950.000 euros (amb els imposts) mentre que la resta, 500.000 euros estan concedits per l’Agència de Turisme Balear.

Però tot i la gran importància que el propi equip de Govern ha donat a aquesta realització, el fet és que des del mes de març ha estat discutint políticament quines altres realitzacions havia d’incloure en aquest expedient especial d’inversió, sense tancar el llistat de realitzacions fins el mes de setembre i sense tenir en compte -per motius que no s’han donat a conèixer tot i figurar clarament al Decret que regula aquestes inversions- que les obres i actuacions incloses han d’estar adjudicades i iniciades el dia 31 de desembre d’enguany.

Segons el que ha transcendit, el Pacte va «descobrir» fa tant sols uns dies que només te aquests quatre mesos per dur endavant el previsiblement molt complicat procés de licitació de les obres, tant pel seu elevat import -1.450.000 euros- com per la com per la complexitat del projecte.

Els tècnics municipals ja han advertit a l’equip de Govern la quasi impossible culminació d’aquest procés de contractació i inici de les obres en el termini obligatori, a més si es té en compte que també s’han de licitar, contractar i iniciar totes les altres actuacions incloses dins aquest expedient d’inversions sostenibles.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.